Blog 33 door Marleen: Een nieuw begin

Soms heb je van die momenten dat je terug kijkt op een periode en denkt: “Waar blijft de tijd?”. Ruim drie jaar geleden stak ik de sleutel in het slot van mijn kantoor op de IJsselkade. Ik kon deze ruimte huren van een goede bekende. Een fantastisch plekje van zo’n 25 m2 met uitzicht op een prachtige rode beuk, de Wijnhuistoren en soms een glimp van de IJssel. Ik was ontzettend trots op deze stap. De stap naar zelfstandigheid en ondernemerschap. Mijn eigen plekje waar ik mijn plannen kon gaan waar maken. Ik had de ruimte met zorg ingericht. Low budget natuurlijk. Een bureau en stoelen van de Ikea, een tafel van de Karwei en een iconische foto op de muur van de IJsselkade, gefotografeerd door Yke Reussink.

De afgelopen jaren vlogen voorbij. Ik werd al snel ‘wij’. Harmke Bons koos voor ROMYN (toen nog Wallerbosch Recruitment & Advies) in 2019 en zette een professionele backoffice op poten. Inclusief een CRM systeem, templates en een facturatieproces. Steeds vaker werden we door bestaande en nieuwe relaties benaderd om de werving op te pakken van een office manager, executive assistant, communicatie adviseur of HR businesspartner. Interim en op basis van werving & selectie. Klanten vonden ons veelal via referenties of nadat ze een bericht zagen op de social media. We waren succesvol door persoonlijk, transparant en betekenisvol te zijn.

In 2020 zette de groei door en zette ik de stap naar een uitbreiding. Een stap naar verdieping en ontwikkeling. In mijn zoektocht naar nieuwe gelijkgestemden kwam ik in contact met Elisabeth Mook en niet veel later met Eva Kamers. Twee gedreven, intelligente dames die betekenisvol wilden zijn voor de maatschappij en daarnaast hun expertise op het gebied van HR, recruitment, arbeidsmarktcommunicatie en coaching wilden inzetten. De klik was er direct! Ondanks de Corona crisis bleven we hecht en samen werkten we naar een volgende stap: organisatie advies. Steeds vaker werden wij gevraagd om onze kennis en expertise te delen op interim of advies basis. Naast Interim Management en Werving & Selectie besloten we onze dienstverlening uit te breiden met Organisatieadvies. Daarmee kwam ook de behoefte om meer structuur in onze branding en communicatie te brengen. Anniek Corporaal kwam op mijn pad en was precies wat we nodig hadden: kennis, kunde, creativiteit en vooral een match met onze organisatie. Op freelance basis ondersteunt Anniek ons tot op de dag van vandaag. Ondanks dat ze op papier geen zogenaamde ‘Romyn’ is, voelt ze als een belangrijk onderdeel van ons hechte team.

Met de uitbreiding van onze dienstverlening, kwam ook de wens om de groep uit te breiden met twee organisatie adviseurs. Die naast advies vanzelfsprekend ook inzetbaar zijn als recruitment adviseurs. Geloof het of niet. Alsof het zo zou moeten zijn, kwamen via via Merel Grolleman en Jet Lageschaar op ons pad. Merel en Jet: academisch opgeleid met een HBO praktische werkwijze. Charmant, gedreven en intelligent. Nuchtere en no nonsens vrouwen die houden van een lompe grap. Precies wat we nodig hadden. De teller staat inmiddels op zeven. Zeven talentvolle en ambitieuze vrouwen met het hart op de goede plek.

Toen kwam de volgende uitdaging. Onze fysieke werkplek. Aan de IJsselkade hadden we de optie om twee extra ruimtes te huren direct aangegrepen. Maar met zeven kwebbelkonten zijn drie relatief kleine kantoren, niet voldoende. Dat begrijp je vast. Dus er volgde een zoektocht naar een nieuw ‘Romyn thuis’. Tja… In deze bizarre huizen/kantoren markt, zou dat een flinke uitdaging worden. Vooral omdat ons nieuwe kantoor moest voelen als een vertrouwde plek waar we naast hard werken ook gezellig samen konden zijn. Borrelen, lunchen, dineren en misschien wel een klein feestje zo nu en dan. Ik bekeek diverse kantoor panden. Het was het allemaal nét niet. Tot ik op een dag naar huis reed. Terwijl ik ‘mijn’ pittoreske dorp Warnsveld binnen kwam, viel mijn oog op een oude smederij in de hoofdstraat. Een unieke plek dat al een tijd lang leeg stond. Ik wist dat het een oud pand was waar een bouwbedrijf/aannemer en marketing bureau in waren gevestigd. Deze ruimte leek perfect. Groot genoeg, op een centrale plek in de regio Zutphen en met voldoende gratis parkeerplaatsen. Nu nog uitvogelen wie de eigenaar was en waarom het al een jaar leeg stond.

Via Facebook spoorde ik de eigenaar op. Ik begreep direct van hem waarom er leegstand was. De locatie was reeds verhuurd maar de huurder was nog niet actief i.v.m. Corona perikelen. Een teleurstelling volgde. Mijn droomplek was al vergeven…. Maar voor de mensen die mij langer kennen dan vandaag. Ik geef niet op. Dus bleef ik polsen bij de eigenaar wat de mogelijkheden waren. Een lang verhaal. Een lange adem. Maar uiteindelijk kwam na een aantal maanden het verlossende woord. De Oude Smederij aan de Rijksstraatweg 14A in Warnsveld was van ons! De komende tien jaar huren wij de plek die sinds 1634 in gebruik is en lange tijd een smederij is geweest. Een plek met een enorme historie. Een plek waar wij geen ijzer smeden, maar wel nieuwe plannen voor de toekomst.

Een huurcontract tekenen is één. Maar er een warme werkplek voor de Romynen van maken, is een tweede. Gelukkig loopt er een professionele stylist in de dop rond in ons team, Elisabeth Mook. Die naast de styling ook de verbouwplannen coördineerde. Samen met Elisabeth toverde ik de Smederij tot een unieke sfeervolle plek. De puntjes werden afgelopen week op de i gezet door het ophangen van design lampen (inmiddels was het budget voor de inrichting wat hoger dan in 2019) en het afstylen door middel van prachtige planten en zijde bloemen. Laten we alle back office perikelen niet vergeten. Het afsluiten van verzekeringen, een energiecontract en het regelen van een internet verbinding. Het wijzigen van alle adressen richting onze stakeholders. Maar ook het plannen van de verhuizing. Daarvoor had ik mijn geweldige office manager Harmke tot mijn beschikking. Sjonge, wat hebben Elisabeth en Harmke hard gewerkt om alles tiptop in orde te krijgen!

Sinds vorige week zijn we operationeel in de Smederij. Vrijdag 17 juni is de officiële opening. Waar we ons glas heffen op een nieuw begin: ROMYN Recruitment. Specialist in Interim Management, Werving & Selectie en Organisatieadvies. Actief in de vakgebieden: HR, Recruitment, Communicatie, Marketing en Support. Een organisatie met groei ambitie en waarbij de kernwaarden Open, Samen en Betekenisvol centraal staan.

Wat betreft de opening. Wil je een kijkje nemen? Laat het ons weten. We wensen geen bloemen of cadeaus van de gasten. Maar, indien men iets wil geven, een bijdrage aan het Ronald McDonald Kinder Fonds. We gaan namelijk met ons team, om geld in te zamelen voor dit goede doel, op 25/26 juni 120 km wandelen in 24 uur. Doneren kan via deze link.

Wil jij ook werken met of voor ROMYN? We nodigen je graag uit in onze Smederij voor een goed gesprek.

Marleen

Publicatiedatum: 13 mei 2022

Foto Smederij Voordeur