Betekenisvol werken voor professionals

Iedereen heeft een link met duurzaamheid en betekenisvol leven. Maar velen vinden het lastig dit concreet te maken. Hoe draag ik, naast een drukke baan, een gezin en een rijk sociaal leven, bij aan de maatschappij? Wij denken graag met je mee.

“Het is altijd het juiste moment om iets goeds te doen.”

– Martin Luther King –

Betekenisvol zijn kan iedereen

Zo zou je als freelance professional één of twee euro van jouw uurtarief kunnen doneren aan een door jou gekozen doel. Dat regelen wij administratief voor je. En, zeg eens eerlijk, het voelt toch veel lekkerder dat je na een intensieve werkweek kan zeggen: “Ik heb een concrete bijdrage geleverd aan onderzoek naar kinderen met kanker.” , “Ik heb meegewerkt aan de realisatie van een laatste wens van een terminaal patiënt .” of “Ik heb gezorgd dat vluchtelingen een week lang iedere ochtend een voedzaam ontbijt hebben gehad.”? Naast geld geven kun je er ook voor kiezen jouw expertise pro deo in te zetten voor een maatschappelijk doel.

Werk je in loondienst? Ook dan kun je een verschil maken. Je kunt een klein deel van jouw salaris laten doneren aan een doel naar keuze, vrijwilligerswerk doen of jouw expertise inzetten om concreet een ander te helpen.

Heel simpel. Door dát te doen wat je goed kunt, waar jouw passie ligt en wat je energie geeft, maak je verschil. Daarbij heeft iedere individu een andere wens om bij te dragen aan een maatschappelijk doel: een schoner milieu, genezing van een ziekte, hulp aan kwetsbare dieren of een bijdrage aan hulp voor sociale minima. Kies wat dicht bij je ligt en ben betekenisvol!

Personal Branding voor freelancers

Betekenisvol werken is niet alleen bevorderlijk voor ‘een goed gevoel’. Het kan jou, als freelancer, ook helpen om jouw ‘personal brand’ te verbeteren. Wallerbosch Recruitment & Advies kan je adviseren hoe je jouw bijdrage aan de maatschappij het best kan communiceren naar jouw netwerk. We gaan graag met jou in gesprek over de vraag, hoe je jouw personal brand kunt verbeteren door betekenisvol te werken.

Meer informatie ontvangen over betekenisvol werken of personal branding? Stuur dan een mail of bel ons.