Betekenisvol ondernemen voor opdrachtgevers

Veel organisaties willen betekenisvol en duurzaam ondernemen. Maar vinden dit lastig concreet te maken en hoe dit extern en intern te communiceren. We denken graag met u mee. Wij dagen u uit om, net als ons, een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Dit kan op diverse manieren.

Don’t give to get. Give to inspire others to give.

– Simon Sinek –

Methoden om van betekenis te zijn

Wij maken onderscheid in de volgende methoden om van betekenis en/of duurzaam te zijn en geven u hier graag advies over:

  • Vrijwilligerswerk uitgevoerd door u en uw medewerkers
  • Het organiseren van een sponsor evenement
  • Het doneren van middelen of geld
  • Het inzetten van uw expertise
  • Het verduurzamen van uw organisatie

Er zijn legio manieren om betekenisvol te ondernemen. Zo kunt u samen met uw medewerkers de stap nemen om een lokaal, regionaal, landelijk of zelfs internationaal evenement te organiseren waarbij de opbrengst ten goede komt aan een maatschappelijk doel. U kunt het besluit nemen om milieubewuster te gaan ondernemen. Een optie is ook om uw medewerkers te stimuleren om bijvoorbeeld hun kerstbijdrage te doneren aan de Voedselbank. Of, heel simpel, een jaarlijkse bijdrage te geven aan een doel waar u uzelf mee identificeert.

Employer brand

Door een bijdrage te leveren aan de maatschappij verbetert u uw employer brand en wordt u interessanter als werkgever. Door de stap te maken om duurzamer en betekenisvoller te ondernemen, creëert u een win-win situatie. Uw imago richting (arbeids)markt wordt krachtiger. Uw medewerkers zullen zich meer betrokken voelen bij uw organisatie. Maar, nog belangrijker, uw organisatie is betekenisvol. U maakt verschil! Wij adviseren u graag in de interne- en externe communicatie rondom betekenisvol ondernemen.

Getriggerd door bovenstaand verhaal? Onze expertise en passie voor het verbinden van mensen proberen wij ook op een betekenisvolle manier te doen. Hoe? Lees het hier.

Wilt u in gesprek over betekenisvol ondernemen en wat dit kan betekenen voor uw employer brand?

Bel naar 0649271220 of stuur een email naar marleen@wallerboschrecruitment.nl