Eva op reis: down under

In Eva dook dieper kon je lezen hoe Eva werkte aan haar persoonlijke ontwikkeling. Eva duikt nu nóg dieper en er is een langgekoesterde droom uit gekomen: ze zit met een enkeltje down under.

Eva: ”Vroeger keek ik altijd McLeod’s Daughters met mijn moeder en dan droomde ik dat ik ook ooit met mijn paard over de Australische weiden zou crossen. In 2017 ging ik voor mijn studie 6 maanden naar Canada en daar werd het reisvirus echt in mij aangewakkerd. Ik heb daar ervaren hoe het voelt om je horizon te verbreden. Wat het met je doet om uit je comfort zone te stappen. Ik voelde me zo zelfverzekerd na mijn reis en had het gevoel dat ik de hele wereld aan kon. Ik realiseerde me daar ook dat ik zo weinig van de wereld wist en besloot na Canada zo snel mogelijk aan een volgend buitenlandavontuur te beginnen. Ik wilde de hele wereld zien, en dat zou beginnen op 30 augustus 2020 in Australië.

Mijn ticket was geboekt, het visum was binnen en mijn backpack stond klaar, maar het liep anders. Corona legde de wereld plat waardoor mijn plannen werden gecanceld. Ik begon vervolgens aan een nieuwe baan bij ROMYN, kreeg een relatie en een nieuw huis. Ik besloot me daarop te concentreren en bouwde aan een fijn leven in Twente. Ondanks dat fijne leven bleef er een bepaalde onrust in mij en toen mijn relatie vorig jaar stuk liep was dat precies het zetje wat ik nodig had: dit is het moment om te gaan! Ik kaartte mijn wens aan bij Marleen en zij zei meteen: “Doen, Eef!”

Zo’n baas gun je toch iedereen?

In de maanden voor mijn vertrek zat ik in een hectische interim klus, dus ik heb bewust 1,5 week voor mijn vertrek vrij genomen om me voor te bereiden op mijn reis. Voor mijn tijd in Australië maak ik zo min mogelijk plannen, om mezelf uit te dagen de controle los te laten en echt dáár te zijn. Ik wil niet alleen van dag tot dag leven, maar mezelf nog beter leren kennen en dichter bij mijn kern komen. Mijn twee NLP-opleidingen hebben al veel in beweging gezet, maar er is nog zoveel meer te ontdekken. Waarvoor ben ik op deze wereld en wat maakt me nou echt gelukkig?  Waarom ben ik zo rusteloos en continu aan het jagen? Hoe kom ik dichter bij mezelf en hoe wil ik dat mijn toekomst eruitziet? Ik wil leren van andere culturen, de natuur en van alle uitdagingen die er op mijn pad komen. En oh, wat kijk ik uit naar de zon.

Mijn vlucht brengt me op 13 maart eerst naar Melbourne. Ik heb een startkapitaal en voor de eerste nachten een hotel en hostel geboekt. De organisatie Kilroy helpt me ter plekke op weg om betaald werk en een accommodatie voor wat langer te vinden. Met mijn visum mag ik alleen ongeschoold werk doen, dus dat zal nog best even wennen zijn. Maar ik kijk er ook naar uit om werk te doen waar ik niet gestrest van wordt en niet te veel over na hoef te denken.

Op 29 februari heb ik afscheid genomen van mijn ROMYN-collega’s; met gemixte gevoelens, want ondanks mijn fantastische vooruitzicht ga ik ons geweldige team ook enorm missen. Inmiddels is mijn huis opgeruimd en mijn backpack ingepakt, dus in praktische zin ben ik er ‘klaar’ voor. Ik vind het spannend, maar kan ook niet wachten om eindelijk te gaan doen waar ik al jaren over fantaseer.”

Publicatiedatum: 14 maart 2024

IMG_6835_jpg