100 dagen Bas en ROMYN

Bas Diemel is een duizendpoot. Hij is gepromoveerd historicus, stond voor de klas, werkte als juridisch medewerker op de Amsterdamse Zuidas en schreef als redacteur voor een onderzoeksbureau. Zijn meest uitdagende job? Huisvader, waarin hij 3,5 jaar lang zijn kinderen alle rust en ruimte kon geven. “Toen gingen ze naar school en was de noodzaak om thuis te blijven weg. Ik kon weer gaan nadenken over wat ik zou gaan doen. Maar: wat wil ik? Wat kan ik? Moet ik misschien wat anders gaan doen?”

Op LinkedIn postte Bas een opvallende open sollicitatie*: “Vanwege outsourcing gezocht: nieuwe uitdaging. Heb ervaring met zijwieltjes en zindelijkheidstraining. Referenties op te vragen bij mijn huidige werkgever, via zijn Paw Patrol tag.”

*zie onder de hele post – mooie inspiratie voor als je zelf gaat solliciteren!

 

Eerste contact
Marleen Wallerbosch spotte de post en was meteen geïnteresseerd: “Ik vond het een grappige en intelligente post. Gedurfd ook, daar houd ik wel van. En hoewel Bas nog geen ervaring had als recruiter, vermoedde ik dat hij goed in ons team zou passen. Ik heb hem dezelfde dag nog benaderd met de vraag of wij hem konden opleiden tot recruiter. Inmiddels is hij 100 dagen bij ons en heb ik nog geen moment spijt van dat eerste contact!”

Bas zelf keek wel een beetje op van het berichtje van Marleen in zijn dm. “In eerste instantie dacht ik: hoe komt ze erbij? Recruiters, die zijn toch heel agressief? Waarom ik? En wat ga ik dan doen? Maar ik dacht ook: ik mag nog minimaal 30 jaar werken, waarom zou ik niet eens gaan koffiedrinken en kennismaken? En toevallig kende ik ook een aardige recruiter, misschien kon ik zoals hij worden? Ik Googlede even op ROMYN, besloot dat het op het scherm prima in orde leek en besloot naar Warnsveld te gaan. Direct bij binnenkomst was ik eigenlijk al om. Wat is het hier leuk en gezellig, de sfeer is goed. Na overleg thuis besloot ik de kans te pakken.”

 

De overstap
Bas ging aan de slag bij ROMYN. Van een relatief kalme thuisomgeving, naar een oude smederij vol collega’s die veel bellen en overleggen. In een totaal nieuwe rol!

“Ik vond: als ik iets anders wil, waarom dan niet totaal iets anders? Anders kom je niet verder, je moet jezelf ook een beetje stretchen. Mijn natuurlijke reactie was: ik ga eerst alles lezen over het vak en iedereen raadplegen, maar dat zou hier niet gaan werken. Dit werd learning on the job, leren door te ontdekken.

In het begin vond ik het heel heftig. Thuis hoefde ik nergens rekening mee te houden. Een vijfdagenbaard, een vlek in mijn blouse, wat maakt het uit, kinderen vinden daar niets van. Nu was ik voortdurend omringd door volwassenen en moest ik functioneren in een sociale groep. Opeens was ik me weer veel meer bewust van mezelf. Bewust onbekwaam heet dat he? Dat maakte dat ik in de eerste periode na het werk doodop thuiskwam.”

 

100 dagen later
Inmiddels voelt Bas zich steeds meer als een vis in het water. “Het is fijn om weer inhoudelijk te worden uitgedaagd en te leren. Daarbij, mijn collega’s zijn superaardig. We zoeken continu naar elkaars meerwaarde en vinden die ook, we zijn een complementair team. Iedereen is anders en we vullen elkaar goed aan. We weten ook waar we elkaar voor kunnen benaderen. Veel ROMYN-collega’s zijn vrouw en dat geeft niet alleen een andere dynamiek, maar het helpt me ook verder als ik geen rationele verklaring voor iets kan vinden en vastloop. Ik wil niet generaliseren, maar vrouwen hebben over het algemeen een emotioneler perspectief en dat is heel welkom, zeker als je zoals ik wat ‘blauwer’ bent dan anderen.

Het leukste aan mijn werk nu? Het contact met mensen. Te ontdekken wie ze zijn en hoe wij ze met werk verder kunnen helpen. Precies die matches maken die klant en kandidaat verder helpen. Daar komt mijn onderzoekende instelling goed van pas en zo vallen de puzzelstukjes op zijn plek. Op naar de volgende 100 dagen!”

 

Kennismaken met Bas?
Misschien heb jij hetzelfde meegemaakt als Bas en ben je na een aantal jaren fulltime thuisvaderen of -moederen toe aan een nieuwe stap in je carrière. Misschien zit je vast in een andere rol en zoek je iets anders. Of ben je je nog gewoon aan het oriënteren op de arbeidsmarkt met de kansen en mogelijkheden van nu. Hoe het ook zij, wil je een volgende stap maken in je loopbaan, een gesprek met Bas is altijd een goed idee.
Je bereikt hem per mail of telefoon.

 

De post waarmee het allemaal begon
“Per 6 juni a.s. eindigt mijn contract bij mijn huidige werkgever. Dat wil zeggen, het huidige fulltime contract wordt vanwege outsourcing omgezet in een parttime contract (gelukkig wel onder dezelfde arbeidsvoorwaarden). Dit alles betekent dat ik op zoek ben naar een nieuwe uitdaging. Ik ben beschikbaar vanaf 7 juni a.s. met dien verstande dat mijn huidige werkgever heeft bedongen dat ik gedurende de zomerperiode voor een periode van zes weken weer tijdelijk fulltime in dienst treed. Bij de verlenging van mijn huidige contract, vier jaar geleden, heb ik wel een concurrentiebeding moeten ondertekenen. Dit betekent concreet dat ik niet bij een concurrent in dienst mag treden. Dit laatste is nadrukkelijk verboden door het moederbedrijf van mijn huidige werkgever.

Ik beschik over minimaal 4 jaar relevante werkervaring en heb ervaring met project control binnen verschillende programma’s (voorbeelden hiervan zijn project ‘Zijwieltjes’, en project ‘Zindelijkheidstraining’). Daarnaast heb ik kennis van, en inzicht in het werken in een complex krachtenveld en heb ik de flexibiliteit om binnen een veranderende organisatie (mijn huidige werkgever is de afgelopen jaren verdubbeld in capaciteit en omvang) te zoeken naar de meest efficiënte manier van werken. Daarnaast ben ik iemand die makkelijk contacten onderhoudt met diverse stakeholders, op verschillende niveaus kan schakelen (vooral tussen 18 en 19 uur) en in staat is te verbinden. Ik kan goed samenwerken, ben analytisch en heb geen 9-tot-5 mentaliteit. Tenslotte heb ik ruime ervaring met het toetsen of afspraken worden nagekomen en de juiste procedures worden gevolgd (bijvoorbeeld in eerder genoemd project ‘Zindelijkheidstraining’).

Voor tips of suggesties ben ik tijdens werkdagen bereikbaar vanaf 06.30 tot 19.00. Referenties zijn uiteraard op te vragen bij mijn huidige werkgever. Helaas is hij de Nederlandse taal schriftelijk (nog) niet machtig, en beschikt hij niet over een emailadres, dus u dient hem te bereiken via zijn Paw Patrol pup tag.”

#thuisblijfvader #stayathomedad #gelijkwaardigheid #ouderschap #genderpatronen #dadfluencer #papa #fatherhood

Publicatiedatum: 12 december 2023

SjoukjeFotografie-100