Geel, groen, blauw, rood: welke kleur ben jij?

“Oh, die is typisch blauw!” “Tegenover een paar groenen moet je écht een rooie zetten.” “Creativiteit nodig? Vraag het die gele!”

Dit hoor je vast weleens op de werkvloer, waarbij je je misschien afvraagt: waar gaat dit over? Het gaat over DISC, een instrument dat helpt om inzicht te geven in gedragsstijlen en communicatievoorkeuren van mensen. Wij, ROMYN, zijn opgeleid om DISC-analyses te doen en op basis daarvan advies te geven over onder andere teamsamenstelling en werven op basis van een ‘DISC-gap’ in je medewerkersbestand.

ROMYN Recruitment- en organisatieadviseur Liz Mook werkt met DISC en neemt DISC-analyses af. “DISC is geen test waarbij iemand ‘slaagt’ of ‘zakt’. Het is een instrument om inzicht te krijgen in de gedragsstijlen van mensen en om effectiever te communiceren en samen te werken met anderen. Door kennis te hebben van DISC, kun je beter begrijpen waarom sommige mensen anders denken en handelen dan jijzelf. Door je communicatie- en gedragsstijl aan te passen aan de voorkeursstijl van de ander, kun je de relatie verbeteren en de kans op conflicten verminderen. DISC helpt bij je teamsamenstelling: een team functioneert beter als de DISC-profielen op elkaar zijn afgestemd en het maakt het mogelijk gericht te recruiten.”
 

Toepassing
DISC wordt vaak gebruikt in zakelijke omgevingen, maar kan ook nuttig zijn in persoonlijke relaties.

Liz: “Bijvoorbeeld, als je partner een ‘dominante’ stijl heeft, kan het helpen om direct en duidelijk te communiceren en hem ruimte te geven om beslissingen te nemen. Als je een ‘invloedrijke’ stijl hebt, kan het helpen om je enthousiasme te temperen en de tijd te nemen om te luisteren naar anderen. DISC is een nuttig instrument om meer inzicht te krijgen in je team, je medewerkers, jezelf én ieders drijfveren. En wij helpen je daar graag bij!”

Wil je meer weten over DISC of wat DISC kan doen voor jouw team of jouw recruitment-/wervingsstrategie?
Neem gerust eens contact met ons op, je eerste aanspreekpunt is Liz.
 

De vier DISC-kleuren
DISC geeft zogezegd inzicht in de gedragsstijlen van mensen. Het model is ontwikkeld door William Moulton Marston, een psycholoog die ook bekend is vanwege zijn werk aan de eerste polygraaftest en het stripfiguur Wonder Woman. DISC verdeelt mensen in vier hoofdcategorieën op basis van hun voorkeursgedrag: Dominant, Invloedrijk, Stabiel en Consciëntieus.

Publicatiedatum: 25 mei 2023

Natuurlijk hebben wij ook de DISC-profielen van Team ROMYN opgesteld.