Blog 1: Van ondernemend naar ondernemer

1 februari 2019, 6 uur in de ochtend.

“Met de paplepel ingegoten” noemen ze dat. Het ondernemersbloed stroomt door mijn aderen. Mijn opa en oma, ouders en broers zijn ondernemer. Het was wachten totdat ik de stap een keer zou zetten van ondernemend naar ondernemer. Maar waarom nu?

Loondienst

De afgelopen jaren heb ik met plezier in loondienst gewerkt. Ik heb veel mogen leren van senior consultants in de arbeidsbemiddeling. Ik heb o.a. mogen ervaren hoe het is om met multinationals te werken, op hoog niveau onderhandelingsgesprekken te voeren en hoe een professionele back office opereert. Daarnaast was het ook heel comfortabel om in combinatie met een jong gezin een vast maandsalaris te ontvangen, een lease auto te mogen rijden en een secretaresse te hebben die alle administratieve zaken voor mij regelde. Maar, nu dan toch die overstap naar ondernemerschap.

Ondernemen

Ik ga ondernemen omdat ik het nét even anders wil gaan doen dan anderen. Ik wil mijn passie voor recruitment en communicatie gaan combineren met betekenisvol ondernemen. De drang om een bijdrage te leveren aan de maatschappij bestaat al een tijdje. Dus ik heb een ondernemersplan geschreven waarin ik mijn kwaliteiten kan combineren, een inkomen kan genereren én iets kan doen voor de samenleving. Dit alles komt samen in mijn bedrijf Wallerbosch Recruitment & Advies.

Het verbinden van organisaties met professionals. Dat ‘kunstje’ beheers ik inmiddels uitstekend. Dat ga ik nu combineren met communicatie advies en betekenisvol ondernemen. Ik wil heel graag in gesprek met klant en kandidaat om hen te informeren dat je met een kleine bijdrage, groot verschil kan maken. Door bijvoorbeeld jouw expertise in te zetten op pro deo basis voor een aantal dagen per jaar. En wanneer je dat doet, communiceer het ook met de buitenwereld! Informeer je stakeholders over datgene wat jij doet voor een doel wat jou aanspreekt. Daarmee verbeter je jouw employer en/of personal brand en doe je goed voor een ander. Win-win noemen ze dat.

Pro-deo

Ook ik stel mijn expertise beschikbaar op pro deo basis voor goede doelen zonder recruitment capaciteit. Daarnaast doneer ik 5 % van mijn netto resultaat aan organisaties/stichtingen rondom zieke kinderen en hun naasten.

Ik heb ambitie om dit concept verder uit te werken. Hierover later meer. Maar we beginnen bij het begin. Ik ga aan de slag om de match te maken tussen organisatie en professional. Daar ligt mijn kracht en dat geeft mij energie. Ik ga graag met je in gesprek!

En zo ging ik van ondernemend naar ondernemer. Nu begint de dag. De kids zijn wakker.

 

Publicatiedatum: 30 januari 2019

beeldmerk-Wallerbosch-Recruitment-en-Advies