SAOTO SOEP – NICOLETTE

Indisch koken doe je op gevoel, een beetje van dit en een beetje van dat.
En vooral: hoe deed mijn oma dat ook al weer?
Een tip vooraf: voel je vrij het recept iets aan te passen aan jouw smaak! Dit recept is voor ongeveer 8 personen.

Ingrediënten

• 5 biologische kipfilets
• 200 gram basmati rijst/noodles
• 8 gekookte eieren (hard)
• Bakje taugé
• 4 liter water
• 1 ui (grof gesneden)
• Selderijblaadjes
• 4 teentjes knoflook
• 2 groentebouillon blokjes
• 4 kippenbouillon blokjes
• 4 laurierblaadjes
• 2 el zoete ketjap
• 2 takjes sereh
• 1 tl laos
• 1 tl gemberpoeder
• Verse Platte peterselie
• Gebakken uitjes
• bosui
• Sambal
• Zout en peper

Bereiding

Bak de ui met alle kruiden in wat olijf/zonnebloem olie in een grote soeppan.

Kook ondertussen de rijst/noodles en de eieren.

Voeg het water toe in de soeppan, samen met de bouillonblokjes, de kipfilet, de laurier en selderij blaadjes. Kneus de sereh en voeg toe samen met de ketjap, deksel op de pan en laat 45 minuten staan.

Haal de kipfilet uit de pan en pluk met twee vorkjes in stukjes, doe ze terug in de pan, laat de soep zachtjes doorkoken.

Doe de taugé in een vergiet en schenk er kokend water over.

Vu de soepkommen met taugé, bosui, gebakken uitjes, platte peterselie en een doorgesneden eitje en giet de soep er over heen.

Evt. kan je nog sambal of chili flakes toevoegen.

Selamat makan!

Publicatiedatum: 19 januari 2023

2b1536c7-0a74-4322-969c-952604c2615b