ROMYN plaatst Marc van Welsem bij het Ronald McDonald Huis in Utrecht

Sommige life events hebben zoveel impact dat je besluit je leven te veranderen. Zo is ROMYN-directeur Marleen Wallerbosch vijf jaar geleden op een aantoonbaar betekenisvolle manier gaan werken, nadat haar dochter ernstig ziek werd. De eerste organisatie die kon rekenen op sponsoring en pro deo ondersteuning was het Ronald McDonald Huis in Nijmegen, waar Marleen en haar gezin konden verblijven. In de loop der jaren zijn daar andere Huizen bijgekomen. Laatste wapenfeit? De succesvolle plaatsing van Fondsenwerver & Relatiemanager Marc van Welsem voor het Ronald McDonald Huis in Utrecht, in opdracht van manager Agatha Kleis.

 

Agatha: “Het Ronald McDonald Huis in Utrecht is een groot huis: we verwelkomen 37 gezinnen en hebben allerlei faciliteiten in het ziekenhuis. Om alles te realiseren en beheren zijn fondsen nodig en in december ontstond de vacature voor Fondsenwerver & Relatiemanager. Niet de handigste tijd van het jaar, de feestmaand, en we zaten echt even met onze handen in het haar. Waar halen we een goede kandidaat vandaan en hoe houden we het gat tussen de oude en nieuwe situatie zo klein mogelijk?

Collega Lies Laumans raadde ROMYN aan op basis van de goede ervaringen bij de andere Ronald McDonald Huizen. Het eerste contact werd gelegd en vanaf dat moment is er snel geschakeld. In deze lastige periode waar mensen vrij zijn en het jaar rustig opstarten, vonden ze de ideale kandidaat: Marc van Welsem. We zijn ROMYN ontzettend dankbaar voor hun pro deo ondersteuning en het maken van deze match. Zonder hun hulp was dat niet zo snel en goed gelukt.”

 

Marleen Wallerbosch neemt de bloemen en het bedankje van Agatha en Marc met liefde in ontvangst. Op naar de volgende match!

Het juiste moment
Marc: “In december ben ik door ROMYN benaderd voor deze job. In eerste instantie stond mijn hoofd er niet zo naar. Mijn moeder was net overleden, en ik wilde dat een plek geven. Maar de vraag of ik erover na wilde denken, heeft wel een denkproces in gang gezet.

Ik vond de vacature tekst heel warm en het profiel was heel specifiek, dat paste heel goed bij mij. Het Ronald McDonald Huis is een prachtige organisatie die zoveel kan betekenen voor mensen die een lastige periode doormaken en waarvoor deze opvang zo’n enorm verschil maakt. Daar wil ik graag betekenisvol werken.

Ik besloot ervoor te gaan en op 18 maart ben ik gestart. Ik heb een heel fijn inwerkprogramma doorlopen en kan me nu inzetten om mooie acties te verzinnen waar partners, sponsoren én de gezinnen blij mee zijn. De functie is waanzinnig interessant. Veel is al duidelijk, maar ik heb ook een toegevoegde waarde met mijn eigen ideeën, kennis en ervaring. En zo maken we er samen iets moois van!”

 

Wil jij ook voor een Ronald McDonald Huis werken? Of wil je sponsoren?
Kijk voor de sponsormogelijkheden bijvoorbeeld eens op:

• https://www.homesportevents.nl 
• https://www.kinderfonds.nl/huis-utrecht/help-met-geld
• https://www.kinderfonds.nl/huis-utrecht/help-met-tijd
• https://www.kinderfonds.nl/huis-utrecht/help-met-elkaar

Heb je interesse? Neem contact op met Marleen Wallerbosch.

Publicatiedatum: 11 april 2024

𝘖𝘱 𝘥𝘦 𝘧𝘰𝘵𝘰: 𝘔𝘢𝘳𝘤 𝘷𝘢𝘯 𝘞𝘦𝘭𝘴𝘦𝘮 𝘢𝘭𝘴 𝘴𝘵𝘳𝘢𝘭𝘦𝘯𝘥 𝘮𝘪𝘥𝘥𝘦𝘭𝘱𝘶𝘯𝘵 𝘪𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘵𝘦𝘢𝘮 𝘷𝘢𝘯 𝘙𝘰𝘯𝘢𝘭𝘥 𝘔𝘤𝘋𝘰𝘯𝘢𝘭𝘥 𝘏𝘶𝘪𝘴 𝘪𝘯 𝘜𝘵𝘳𝘦𝘤𝘩𝘵.