ROMYN leert door

Door te blijven ontwikkelen verbetert je leer- en denkvermogen, is je cortisolniveau lager en heb je minder stress, is je immuunsysteem sterker én slaap je beter. En oh ja: leren is ook gewoon leuk! Deze ROMYN’en doken de afgelopen periode dan ook met liefde de studieboeken in.

 

Harmke duikt dieper de praktijk in
“Zeker nu we groeien als organisatie en professioneler worden, vond ik het belangrijk om bepaalde kennis ook intern te hebben. Daarom ben ik gestart met de opleiding HBO Associate Degree Office Management aan Schoevers. In het najaar van 2023 heb ik deze succesvol afgerond. Ik ben nu bezig met een vervolg programma HRM voor Office Managers, waarin onder andere de vakken strategisch personeelsmanagement en arbeidsrecht gegeven worden. Ik heb beide studies gekozen, zodat ik de theoretische achtergronden krijg bij mijn praktijkervaring.”

 

Marleen terug naar de basis
“Vijf jaar geleden ben ik immers met een helder doel voor ogen ROMYN begonnen: betekenisvol ondernemen. Ik heb onlangs ‘De betekenis van rijkdom’ aan de Erasmus Universiteit gevolgd, en ga daar mee letterlijk terug naar die basis. Waar doen we het nu eigenlijk voor? En hoe blijf ik trouw aan dit doel in de rat race, als je druk bent met een bedrijf opbouwen en een jong gezin runt. Tijdens deze opleiding geven verschillende sprekers ieder vanuit hun eigen expertise en achtergrond antwoord op deze en andere vragen. Ik vind het enorm verrijkend en goed om op deze manier weer terug te keren tot de kern waar ondernemen voor mij om draait.”

 

Eva maakt verbinding
“Ik heb een NLP Practioner (en later ook NLP Master) opleiding gedaan bij Robin Stevens. Een snelkookpan-opleiding, want het waren respectievelijk 7 en 10 dagen intern, waarbij je volledig wordt ondergedompeld in de wereld van NLP. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en leert je de teugels weer wat meer in eigen handen te nemen. Met NLP krijg je meer in zicht in je eigen gedachtegang, doorbreek je belemmerende overtuigingen en herpak je de controle over je gedachten en emoties. De opleiding heeft mijn kijk op de wereld en mijn leven verrijkt. Ik leerde dat geluk van binnen zit en dat de lat niet altijd zo hoog hoeft te liggen. Door verschillende technieken heb ik beter leren communiceren en weet ik beter hoe ik écht verbinding kan maken (en dat is dan weer fijn voor al mijn collega’s en iedereen die te maken krijgt met mij als HR-mens).”

 

Liz vult haar coachingsrugzak verder aan
“Om mijn ervaring als coach en leidinggevende uit te breiden, wilde ik mijn rugzak vullen met meer kennis, methodieken en structuren. Ik volgde een intensieve opleiding die je klaarstoomt voor het coaching vak met een combinatie van theorie, praktijk en reflectie. Deze opleiding is ideaal voor professionals die als zelfstandig coach willen werken of hun coaching vaardigheden verder willen ontwikkelen. Omdat ik mij als coach en als persoon nog verder wil ontwikkelen, ben ik nu begonnen bij de Academie voor Systemisch werken met de Basisopleiding Systemisch Werken. Op termijn hoop ik voor ROMYN ook systemisch werken in te kunnen zetten bij teamontwikkeling bij organisaties.”

 

ROMYN bekent kleur en redt levens
Binnen ons team zijn Liz, Merel, Eva, Jet en Anne geschoold in het afnemen van DISC-analyses. DISC geeft inzicht in de gedragsstijlen van mensen en maakt dat teams effectiever en met meer begrip met elkaar kunnen samenwerken.
Samenwerken is ook essentieel op momenten dat het letterlijk een kwestie van leven of dood is. Daarom hebben we met het hele team vorig jaar een EHBO-cursus gevolgd. Na een theoretisch gedeelte hebben we onder leiding van een ervaren docent geoefend hoe we in geval van nood moeten handelen.

Dit artikel is onderdeel van ons jubileummagazine (zie hier de online versie). Wil je liever een printversie ontvangen? Neem dan contact op met Nicolette te Riele.

Publicatiedatum: 25 april 2024

SjoukjeFotografie-103