ROMYN 2023 in 5 mijlpalen (hadden er ook 10 kunnen zijn!)

We naderen het eind van het jaar en dat betekent: lijstjes! Met ROMYN-oprichter Marleen Wallerbosch namen we haar lijstje mijlpalen van 2023 door. We hebben er 5 gekozen, maar het hadden er ook 10 of 20 kunnen zijn – want het moge duidelijk zijn: het gaat lekker met ROMYN.

 

1. Aanstellen van Team Leads
Marleen: “Als team ROMYN zijn we een prachtige reis aan het afleggen, waarin we hoogte- en dieptepunten met elkaar delen. We zijn echt volwassen aan het worden samen. Ook ik ben mezelf aan het ontwikkelen op een aantal punten en voor mij persoonlijk was het aanstellen van team leads een grote stap. Superspannend, want ik wil graag de controle houden, maar aan Anne Bos (Recruitment), Jet Lageschaar (Organisatieadvies) en Harmke Bons (Office) heb ik echte toppers die ik alles kan toevertrouwen. Anne heeft al eerder grote teams aangestuurd. Met haar levenservaring kan ze dingen pareren en ik ben elke keer weer verrast door de perspectieven die ze deelt, dat verruimt mijn blik enorm. Jet is heel creatief en conceptmatig sterk, een heel intelligente vrouw die me inspireert. En Harmke, vanaf het eerste moment al mijn absolute steun en toeverlaat. Ze is de drijvende kracht achter de verdere professionalisering van onze IT, Finance en Back Office. Met deze drie vorm ik samen een heel fijn MT waarmee we samen ons onderscheidende vermogen verder versterken en naar buiten brengen.

 

2. Doorontwikkeling organisatieadvies
“Dit is begonnen met het idee om onze opdrachtgevers duurzamer te kunnen helpen, verder dan recruitment. Recruitment is voor mij bekend en vertrouwd, voor organisatieadvies heb ik met een topteam versterking in huis. Daarbij focussen we ons op het menselijk potentieel in instroom, doorstroom en uitstroom. Uiteindelijk kan het instroomdeel (waar wij ons met recruitment op richten) kleiner worden, hoewel de vervangingsvraag natuurlijk nooit helemaal verdwijnt. En we hebben opdrachtgevers dan geleerd om doorstroom en uitstroom zelf nog beter te doen. Daarmee maken we onszelf voor een deel overbodig – en dat is een prachtig resultaat vinden wij. We hebben dit onderdeel nu concreet neergezet en ik geloof er ontzettend in. Dit jaar hebben we de eerste opdrachten met succes afgerond – in 2024 gaan we vliegen!”

 

3. Bio Vakantieoord
Voor Bio Vakantieoord, een van de opdrachtgevers waar we pro deo voor werken, zouden we deelnemen aan de Biothlon. Een wandelevenement om geld op te halen voor het vakantieoord en Stichting Het Gehandicapte Kind. Helaas ging de Biothlon vanwege te weinig deelname niet door. Maar dat nam niet weg dat Bio Vakantieoord die financiële steun heel goed kan gebruiken! Dus besloten we ons eigen event te organiseren. Vanuit De Smederij zijn we Bio Vakantieoord tegemoet gaan lopen: in shifts hebben we 200 km hardgelopen en gewandeld. En € 1.784,10 opgehaald! Waar Bio Vakantieoord ontzettend blij mee was.”

 

4. Interne DISC + Cultuursessies
“Als bedrijf zijn we enorm aan het groeien. Hoe hou je dan de neuzen dezelfde kant op? Hoe brengen we onze kernwaarden open, samen en betekenisvol in ons werk tot uiting? Wat ons helpt zijn de DISC-, team- en cultuursessies, die we ook bij opdrachtgevers doen. In die sessies ontstaat er niet alleen een bepaald saamhorigheidsgevoel en leren we elkaar te durven aanspreken, maar we komen ook tot hele leuke en creatieve ideeën. We blijven deze sessies zeker doen: een hele mooie investering om in ieder individu en in het team te ontwikkelen.”

 

5. Kerstdiner
“Bij ROMYN houden we van gezelligheid. Het hoogtepunt van het jaar is misschien wel ons kerstdiner en ook dit jaar heb ik weer zo genoten. We hebben een prachtige locatie in Zutphen gekozen voor een culinair festijn van heel veel gangen. Iedereen had er zin in, iedereen had zich opgetut en zag er prachtig uit, de sfeer was goed en het was zo lekker en gezellig. Op dat moment bedacht ik me echt: ik ben zo blij dat ik ROMYN ben begonnen, met dit team unieke mensen die er samen voor gaan.”

Publicatiedatum: 21 december 2023

Kerstdiner 2023