Museum MORE heeft meer

Onze recruitment- en organisatieadviseur Merel Grolleman startte in maart op interim basis bij Museum MORE. Haar opdracht: het werven van een Marketing & Communicatie Medewerker en een New Business Manager.

Museum MORE is het mooiste en grootste museum voor modern realisme in Europa. Het museum heeft twee locaties: één in Gorssel en één in (Kasteel) Ruurlo. Om het museum nog beter op de kaart te zetten en nieuwe kansen te creëren zodat het museum verder kan groeien, besloot de directie een aantal nieuwe mensen aan te trekken. Aan ROMYN werd gevraagd om te ondersteunen bij de werving – Merel stapte met liefde aan boord.

 

Op de kaart
Merel: “Bij Museum MORE werken gepassioneerde mensen; hun liefde voor kunst is aanstekelijk. Die manie willen ze nog veel breder overbrengen. Daar gaan onder andere de nieuwe medewerker Marketing & Communicatie en de New Business Manager bij helpen.

In mijn eerste periode bij MORE heb ik me gericht op de werving van een collega die naadloos in het team past. Iemand die beschikt over een vlotte pen en een gevoel voor beeld en vormgeving heeft. Iemand die eenzelfde voorliefde voor kunst heeft en als geen ander bij een groot publiek de kunst van MORE onder de aandacht weet te brengen. Kandidaat Marjolein Schot bleek letterlijk een schot in de roos. Ik ben heel blij dat ik haar aan MORE heb kunnen verbinden.

Op dit moment zijn we op zoek naar een New Business Manager. Samen met de directie heb ik allereerst goed gekeken en beschreven wat de behoefte is voor MORE. Waar moet de nadruk op komen liggen? Wat is er nodig om welk doel te bereiken? Welke prioriteiten liggen er? Mijn achtergrond in Organisatiewetenschappen en Veranderkunde heb ik hierbij goed kunnen inzetten. Daarna ben ik het recruitmentproces gestart.

We zoeken iemand die inspireert, mooie proposities kan verzinnen voor het museum en daarmee nieuwe partners aan zich weet te binden. Wat kunnen we nog meer doen om onze doelgroepen uit te breiden? De New Business Manager gaat dit, samen met de directie en de medewerkers, voor MORE ontwikkelen. Het moet iemand zijn die ontspannen laveert tussen de verschillende belangen, die enthousiast en realistisch is én de daad bij het woord voegt. Een complexe rol, waarbij je je voelsprieten uit hebt staan en zowel het museum als de (nieuwe) partners van het museum weet te verrassen met creatieve innovaties.

Inmiddels zijn er veel mensen gesproken en zijn er goede kandidaten geselecteerd. Het is een mooi proces, dat zich steeds verder verfijnt.”

Meer?
Heeft jouw organisatie ook (tijdelijk) versterking nodig? Kijk hier wat we (interim) voor je kunnen betekenen.

Publicatiedatum: 11 juli 2024

9a325c2b-bbf6-494c-bed7-aaa82bb238cf