Blog 2: Mijn ontgroening als ondernemer

Maandag 11 februari, 8 uur in de ochtend

Mijn ontgroening als ondernemer

Ik vermoed dat het universum een ‘ontgroeningsweek’ heeft bedacht in mijn eerste week als ondernemer…

Alles stond klaar afgelopen week. De livegang van de website verliep soepel. De reacties op social media waren overweldigend. Ik werd volop gebeld, gemaild en geappt met positieve berichten. Mijn weekend kon niet stuk. Ik had ontzettend zin om maandag vol energie te starten vanuit de IJsselkade.

Hoe zag de week eruit denk je?

Paracetamol (in alle vormen en hoeveelheden), neusspray, Trachitol, zakdoekjes, thee, nog meer paracetamol en uiteindelijk zelfs ORS voor onze dochter en antibiotica voor onze zoon. Daar waar ik de afgelopen 10 jaar geen griep heb gehad, was ik deze week ziek! Niet alleen ik. Ook mijn kinderen waren flink ziek. De hele familie had griep. Voor onze dochter, met Short Bowel Syndrome, is griep hebben net even wat heftiger dan gezonde kinderen. Daarnaast het besef dat je geen vangnet meer hebt in de vorm van een werkgever. Er MOET brood op de plank…Heel eerlijk, dan valt het ondernemerschap in de eerste week toch even tegen.

Tot zover de kommer en kwel. Met veel steun en liefde van mijn man, moeder, de oppas, de huisarts en vriendinnen, zijn we er bovenop gekomen…de ‘ontgroening’ heb ik doorstaan!

Positiviteit

Gelukkig waren er ook goede momenten in de afgelopen week! Ik noemde al, de positieve reacties van iedereen in mijn netwerk. Maar ook opdrachtgevers en kandidaten die graag om tafel willen, concreet opdrachten hebben uitgezet, afspraken wilden inplannen en benieuwd zijn naar mijn plannen. Dat werkt, in mijn geval, nog beter dan alle paracetamol en andere geneesmiddelen bij elkaar.

Ik heb heel veel zin om deze week, opnieuw, te starten met mijn onderneming! De agenda staat redelijk vol. Het structureren en organiseren van mijn back office kan beginnen. Ik start zo met een koffie afspraak met twee dames uit mijn Lady’s Circle club. We organiseren met onze Circle een wandeling op 14 april. De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Bo Minnee en de Stichting Neurofibromatose.

Dat zijn dan weer de voordelen van ondernemerschap: mijn tijd zelf indelen en energie stoppen in de dingen waar ik energie voor terug krijgt.

Mijn ontgroening als ondernemer is achter de rug. Fijne week allemaal!

Publicatiedatum: 11 februari 2019

photo-of-person-holding-mug-3873182