Merel’s grote oversteek naar ROMYN

Recruitment- en organisatieadviseur Merel Grolleman is een jaar bij ROMYN.
Zij neemt je mee in haar persoonlijke verhaal.

 

Vóór ROMYN
“Eind 2021 ben ik, samen met mijn vriend en dochter, van het westen des lands teruggegaan naar het oosten, waar mijn roots liggen. Wij hebben ons gevestigd in het mooie Gorssel: meer ruimte, rust en dichter bij de natuur. Als gezin waren wij erg toe aan het schrijven van een nieuw hoofdstuk, of misschien wel een nieuw boek.

Voorafgaand aan deze grote oversteek, hebben wij een aantal zware jaren achter de rug. Onze dochter bleek bij 9 maanden oud (in 2020) ernstig ziek te zijn. We hebben moeten strijden voor haar leven; met alle kennis en kunde van de artsen, samen met onze liefde, hoop en kracht. Met veel dankbaarheid kan ik vertellen dat ze nu 2,5 jaar schoon is én ze doet het geweldig. Een bijdehand, vrolijk en slim meisje. Een heuse levensgenieter.”
 

Mét ROMYN
Na de grote oversteek, kwam Merel via een vriendin in aanraking met Marleen. Ze stond weer open voor het vinden van een nieuwe uitdaging in haar leven. Anno 2023 zit ze stralend achter haar laptop, in een prachtige oude Smederij, tussen de ROMYN-collega’s.

“Najaar 2021, Ik kan mij het eerste gesprek met Marleen en Liz nog goed herinneren. Wij zaten midden in de verbouwing van ons nieuwe huis. Tussen alle verhuisdozen, vond ik een leuke (niet te gekreukelde) jumpsuit, ik deed wat lippenstift op, en hup, daar ging ik, op de fiets richting ROMYN. Het was zomer, voor het eerst voelde ik weer een bepaalde vrijheid en onbezorgdheid in mijn lijf. Ik weet nog goed dat ik tegen mijzelf zei: “Merel, het is tijd om weer aandacht aan jezelf te geven en je ambities te omarmen”. Want je kunt je voorstellen, mijn ambitieuze nieuwsgierigheid en leergierigheid hadden een tijdje in de ijskast gestaan. De ontdekkingstocht in het werkende leven, daar genoot ik altijd zo van. Maar goed, niemand heeft controle over het leven.

Niet veel later stond ik (vlak voor het nieuwe jaar), met een getekend contract en een bos bloemen in mijn handen, in ons inmiddels verbouwde huis. We kregen als gezin weer meer rust en ROMYN kwam precies op het goede moment.”
 

Aangescherpte focus: werknemersgeluk
Merel is bij ROMYN als een vis in het water als Recruitment en Organisatieadviseur. Haar studie Bestuurs-en Organisatiewetenschappen en werkervaring als Brand- en Partnermanager en organisatieadviseur legden een mooie basis. In haar werk bij ROMYN werd Merel steeds duidelijker dat ‘de medewerker’ hét belangrijkste goed is van een organisatie. Werknemersgeluk: daar wil ze zich graag voor inzetten.

“Het recruitmentvak was geheel nieuw voor mij. Ik sprong gelijk in het diepe, want vanaf de eerste maanden stapelden de opdrachten zich op. Binnen ROMYN voel ik de ruimte om mijn eigen talenten verder te ontwikkelen en voel/neem ik de vrijheid om een stap (of twee) extra te zetten. Vanuit het recruitmentvak heb ik gemerkt affiniteit te hebben met het invullen van ‘supportrollen’; veelal Secretaresses Raad van Bestuur en Executive Assistants. Juist de combinatie van Recruitment én Organisatieadvies, voelt voor mij als een verrijking. Het is plezierig om een stevige gesprekspartner te kunnen zijn, zeker omdat het veelal op boardniveau plaatsvindt. De exclusiviteit en het vertrouwen die wij krijgen van onze klanten, werkt bijzonder aangenaam. Mede hierdoor bouwen wij aan vertrouwelijke relaties en aan een duurzaam netwerk; zowel met onze klanten als met kandidaten.

Naast recruitment, zie ik ook mooie uitdagingen op het vlak van organisatieadvies. Ik kan niet wachten om nog meer persoonlijke groei door te maken en nieuwe, duurzame klantrelaties op te bouwen. Kortom, met mijn eigen werkgeluk zit het wel snor. Er zit nog zóveel meer in het vat, ik zet mijn beste beentje voor (met een, niet geheel onbelangrijk, gelukkig moederhart)!”

Publicatiedatum: 23 februari 2023

20221005-8D5A6767