Life events met impact

Afgelopen weekend was ik even heel verdrietig. Ik lag met een boek op de bank. Ventilator op standje maximaal. Ik dommelde weg en ging 8 jaar terug de tijd in. Ik lag op een stretcher in een klein kamertje op de gang van de Intensive Care. Ik ging weer even terug naar het gevoel van toen: de wanhoop, de angst, het onbestemde, het onbekende. Onze dochter, toen zes weken oud, lag op de intensive care van het Radboudumc en onze wereld stond op zijn kop. Ze was aan het vechten voor haar leven. Dat gevoel van onmacht, verdriet, wanhoop en angst raak je nooit meer helemaal kwijt. Hoeveel therapieën en coaching je ook krijgt.

Gelukkig is Serah nu een prachtig en levendig meisje. Zit ze in groep 4 en ontwikkelt zich tot een krachtig individu. We zijn ontzettend dankbaar en trots.

Sommige life events hebben zoveel impact dat je besluit je leven te veranderen. Serah’s ziekte was voor mij zo’n life event. Het was voor mij in 2019 de drijfveer om te starten met ROMYN. Al bijna vijf jaar werken we met ROMYN Recruitment en ROMYN Organisatieadvies, op een betekenisvolle manier. We doen ieder jaar diverse donaties aan goede doelen. Zo zijn we ook komend jaar kamersponsor van het Ronald McDonald Huis Nijmegen. Organiseren we elk jaar een sportevenement om met ons team geld in te zamelen. In oktober lopen we de 200 km voor Bio Vakantieoord. En werken we pro deo voor organisaties die afhankelijk zijn van giften. Denk daarbij aan een gratis werving & selectie procedure, een interim proces en/of een organisatie advies traject.

Deze maand start ik met een executive program Executive Program ‘De Betekenis van Rijkdom’ aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hiermee wil ik dieper in gaan op ‘het gevoel’ of ‘de drang’ om betekenisvol te zijn. Ik heb er veel zin in!

Erny Boots kwam afgelopen vrijdag naar onze Smederij om samen met mij de overeenkomst te tekenen. De foto is een weergave van dit moment. We hadden wederom een waardevol gesprek over de rol van de Ronald McDonald huizen en de projecten die zij doen om ouders, broertjes/zusjes en familie van ernstig zieke kinderen te ondersteunen. Huis Nijmegen was voor ons van levensbelang tijdens de zes maanden die we doorbrachten in het RadboudUMC. Leuk dat je er was Erny!

Publicatiedatum: 11 september 2023

Marleen erny