Blog 4: Ik heb het leukste beroep van de wereld

Maandag 25 februari, half tien.

 

Wie kan dat nu zeggen? “Ik heb het leukste beroep van de wereld.” Hoe langer ik erover nadenk, des te meer het besef. “Ik heb écht t leukste vak op aarde”.

Mensen

Ik mag iedere dag nieuwe mensen leren kennen. Slimme mensen, gevoelige mensen, beschadigde mensen, ambitieuze mensen. Mensen van een andere cultuur. Met andere gebruiken en mensen die andere talen dan de onze spreken. In de gesprekken nemen deze individuen mij mee in hun dromen, hun wensen en ook hun angsten. Soms is het een kort en krachtig gesprek. Soms praten we uren over het leven. Het is geweldig om deze mensen te leren kennen, te voelen wat er leeft en te helpen met hun zoektocht.

Organisaties

Dan mag ik elke week opnieuw binnen kijken bij organisaties. Vaak op directie, RvB of management niveau. Maar ook op de werkvloer. Ik mag een kijkje nemen binnen diverse branches. Zorg, onderwijs, FMCG, het bedrijfsleven, financiële instellingen, productie bedrijven, etc etc. Ik hoor, zie en voel wat er speelt en wat er leeft. Welke strategieën er worden uitgedacht. Hoe deze ten uitvoer worden gebracht. Wat er goed en mis gaat qua communicatie. Ik spreek visionairs met prachtige ideeën. Maar ook medewerkers die gewoon iedere dag naar hun werk gaan om aan het einde van de maand hun hypotheek te kunnen betalen. Ik zie onrust door reorganisaties maar ik zie ook de opluchting als deze weer achter de rug is. Ik bewonder groei, ondernemerschap en ambitie. Elke week weer. Door heel Nederland.

En dan nog de ‘kick’ van de sales! Een doel stellen. Energie erin stoppen. Doorgaan als iets niet lukt. De drempel over gaan. Een relatie opbouwen. Succes vieren en duurzaam samenwerken.

Social media

Social Media is een belangrijk onderdeel van mijn baan als recruiter. Ik geloof erin dat je oprechte interesse moet hebben in de mensen om je heen, als je up to date wil blijven in social media land. Eerlijk is eerlijk. Het kost veel tijd om op de hoogte te blijven van je netwerk. Zo vind ik het heerlijk om ’s avonds, als de kids op bed liggen, vanuit de luie stoel door Linked In, Facebook, Twitter en Instagram te scrollen. Wat heeft iemand gestudeerd? Welk carrière pad heeft hij/zij doorlopen om te komen waar ze nu zijn? Welk gezicht hoort er bij een titel?  Wat zeggen anderen over hem of haar? Ik ben nieuwsgierig, geïnteresseerd. Het is een hobby!

Ook nog de vrijheid. Geen dag is hetzelfde. Diversiteit alom. Ik zit niet de hele dag achter mijn pc. Maar hoef ook niet stad en land af en uren in de file te staan. Ik heb dé baan om werk en privé te combineren.

Ik heb een grote verantwoordelijkheid. Ik help kandidaten aan een nieuwe uitdaging en ik faciliteer organisaties rondom hun personeelsvraagstukken. Maar ik draag niet de dusdanige verantwoordelijk voor leven of dood. Zoals een arts, politicus of brandweerman. Ik hoef bijna nooit beslissingen te nemen die onoplosbare problemen geven. Dat geeft rust.

Geld

Tenslotte mag ik er geld mee verdienen. Geen onaardig bedrag zelfs. Eerlijk? In de recruitmentbranche wordt veel geld verdiend. Dat betekent dat ik, hopelijk, volgend jaar ook kan gaan skiën met mijn gezin? Haha. Ik geef een deel van mijn opbrengst weg. Martin Luther King inspireerde mij en schreef: “Het is altijd het juiste moment om iets goeds te doen”.  Ik doe iets goeds door 5 % van mijn netto resultaat te doneren. Daarnaast werf ik pro deo voor goede doelen. Ik ben geen filantroop. Maar met dit kleine gebaar wil ik het verschil maken.  

Dat brengt me tot de volgende vraag. Snap je nu waarom ik het leukste beroep van de wereld heb?

Ik geloof dat wanneer je energie en plezier uitstraalt, je anderen raakt. Ik geef mijn enthousiasme graag door. Bel of mail me gerust voor een oriënterend gesprek.  

Dit was blog 4! Time flies!

Fijne week gewenst!

Publicatiedatum: 25 februari 2019

a marleen