“Ik gooide het roer om en heb geen moment spijt”

Susan van Arragon is 1 jaar bij ROMYN
Op 12 juni was Susan 1 jaar in dienst bij ROMYN. Zij maakte een jaar geleden de overstap van accountmanager naar recruitmentadviseur. Een hele verandering en een impactvol proces, waarop zij een jaar later met veel plezier terugkijkt.

Susan: “Sinds een aantal jaren heb ik per jaar een thema dat mijn leven richting geeft. Op mijn 45e was het thema: ‘Alles doen wat je niet durft’. En in dat jaar besloot ik het roer radicaal om te gooien op werkgebied. Van een sec commerciële functie in cosmetica maakte ik de stap naar recruitment. Retespannend, maar het heeft me geleerd dat ik veel meer kan dan dat ik ooit dacht. Een waardevolle les.

Inmiddels ben ik een jaar verder en dat jaar is voorbijgevlogen! Ik realiseerde me niet eens dat ik alweer 12 maanden bij ROMYN was, zat eigenlijk nietsvermoedend bij een opdrachtgever te praten over een nieuwe opdracht toen ik de felicitaties van collega’s kreeg. Dat zegt ook genoeg: time flies when you’re having fun, nietwaar?”

 

Geen strik
“Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alles helemaal vlekkeloos is verlopen, want natuurlijk gaat niet alles vanzelf als je zo’n beslissing maakt. Zo heb ik echt moeten leren dingen los te laten. In sales is het allemaal wat meer rechttoe rechtaan. Je hebt een product, dat verkoop je en de deal is done. Daarin kon ik me als een pitbull vastbijten op het sluiten van de salesfunnel. Strik erom en door.

In de arbeidsmarkt is het veel dynamischer. Er is veel vraag, er zijn weinig kandidaten en daarbij zijn er overal kapers op de kust die achter die mensen aan zitten. Niets is zeker. Je kunt soms denken: ik heb nu een ideale match gemaakt, maar dan kan zo’n match opeens toch niet doorgaan. De kandidaat trekt zich terug, een concullega is ertussen gesprongen, je weet het niet. Dat is soms frustrerend, maar je hebt er geen 100% controle over. Je hebt pas zekerheid als die handtekening is gezet. Kwestie van accepteren en meeveren, anders gaat het je energie kosten.”

 

Specialist of generalist?
“Wat voor mij ook spannend was: ik heb me meer in de breedte moeten ontwikkelen. In de kern ben ik een specialist, maar dit vak vraagt om iets meer generalisme. Je moet over veel kunnen meepraten. Nu ben ik niet voor 1 gat te vangen: ik heb ervoor gezorgd dat ik op heel veel vlakken de diepte in ben gedoken om mezelf de taal, termen en vragen eigen te maken. Ik heb weleens bij opdrachtgevers gezeten waarbij de vaktermen me om de oren vlogen en ik dacht: waar gaat dit over? Dan schreef ik keurig de termen op en zocht ik later op wat het allemaal betekende.

Wat dat betreft: afgelopen jaar was een steile leercurve, maar ik heb geen moment spijt. Ik krijg op veel plekken een blik in de keuken, en leer zo in de praktijk heel veel. Maar ik ga ook weer de schoolbanken in: ik ga een opleiding volgen die me verder specialiseert in vacatures in marketingcommunicatie. Ook ROMYN zelf is zo fijn. De organisatiegrootte is perfect: niet te klein en zeker niet groot, dan zou ik verzuipen. We zijn resultaatgedreven, maar hoe we er komen is aan ons. Er is vanuit het management veel vertrouwen in onze autonomie. Dat maakt het mogelijk om mijn werk zelf in te richten, op zo’n manier dat ik optimaal presteer. Er is daarbij ook alle begrip voor je privé-situatie. Is daar een keer iets niet oké? Dan krijg je ruimte om het weer op de rit te krijgen. Dat maakt ook dat ik me met liefde inzet op de momenten dat ik eigenlijk vrij ben. Kortom, ik zit hier ontzettend goed op mijn plaats!”

 

Kom je ook bij ons werken?
“Enneh, we hebben op dit moment een hele leuke vacature in ons team: we zoeken een Marketing-/Communicatieprofessional. Lijkt het je leuk om ook bij ons te komen werken? Ik vertel je graag over hoe het hier is. Voor meer informatie over de functie kun je ook terecht bij Marleen Wallerbosch of Anniek Corporaal. We horen graag van je!”

Publicatiedatum: 27 juni 2024

SjoukjeFotografie-116