Blog 11: Kampioenen!

Winnen! Dat is wat ik wil. Een drive die in mijn DNA zit.

Afgelopen weekend verbleef ik met ons gezin op een camping in de Achterhoek. Terwijl de kinderen in het zwembad lagen hebben Robbin en ik, onder het genot van een glas Sauvignon Blanc en een biertje, onze karakters geanalyseerd. Dit soort gesprekken zijn voor mij altijd weer verhelderend. Door elkaar kritisch te analyseren blijf je leren van elkaar. Na wat wijntjes en biertjes, veel lol en geouwehoer, werd duidelijk dat we beide een belangrijke overeenkomst hebben. We houden van winnen!

Hollen of stilstaan

Inmiddels is het mij duidelijk dat het vak wat ik uitoefen, mij heel goed past. Het is hollen of stilstaan. Dit karakteriseert mij enorm. Ik hol of sta stil. Meestal hol ik… Zo kennen mensen mij. Energiek, druk en soms een beetje hyper. Maar ook gedreven, daadkrachtig en snel denkend. Veel mensen weten niet dat ik ook een ‘stil staan’ kant heb. Zo kan ik slapen als een os (helaas de laatste jaren wat minder i.v.m. onze lieve vleermuisjes Aaron en Serah). Maar bovenal kan ik ontzettend lui zijn. Op momenten dat ik mijn rust heb gevonden, ben ik niet vooruit te branden. Dat is best vervelend voor mijn wederhelft. Heel goed om af en toe een spiegel voorgezet te krijgen. Doseren is het toverwoord. In mijn privé leven zou ik soms wat minder moeten hollen en wat vaker moeten stilstaan en doseren. Door bijvoorbeeld iedere dag wat op te ruimen en niet een week wachten om vervolgens het hele huis als een bezetene spic en span te krijgen.

Knallen

Maar de valkuil die ik hier boven noem is ook mijn kracht. Ik ben in staat om in mijn werk te ‘knallen’ als het nodig is. Komt die aanvraag op vrijdagmiddag, terwijl de kinderen al thuis zijn of we inmiddels op de camping zitten, dan schakel ik in het weekend op. Als de kinderen slapen kruip ik achter mijn computer en search ik in mijn netwerk en door de social media. Ik zorg dat ervoor maandagochtend een aantal passende kandidaten in de mailbox van mijn klant zitten. Dat resultaat geeft mij energie.

Kampioenen

Maar waarom de titel van deze blog? Afgelopen week werden we kampioen met ons tennisteam. Ik won al wel eens een toernooi, maar in de competitie kampioen worden, gebeurde niet eerder. Het mooie is dat we wonnen met ons team. Ik vind het bijzonder leuk om te zien dat je als team een prestatie kan leveren. Mijn werk is vrij solistisch en daarbij hoef ik weinig rekening te houden met anderen. Maar in dit tennisteam was ik een van de zes dames. Samen zijn we kampioen geworden. Het geeft veel positieve energie om onderdeel te zijn van een succesvol team. Zo blij als een kind heb ik besloten om ons team volgend jaar te sponsoren. Team ‘Welgelegen dames 1 –  Wallerbosch Recruitment & Advies’. Dat klinkt best tof! Toch?  

Ik wens jullie een succesvolle week toe!  

Publicatiedatum: 03 juni 2019

achievement-activity-adolescent-arms-347135