Hoe tevreden ben je over de samenwerking met …?

Soms springen ROMYN-collega’s op interim basis bij om onze opdrachtgevers tijdelijk ondersteuning te bieden. Zo versterkte organisatieadviseur Eva Kamers begin dit jaar de gelederen van Planon. Die opdracht is inmiddels afgerond en geëvalueerd. Een beetje on-Hollands misschien, maar we delen graag met je dat zij in de eindevaluatie een dikke ‘Zeer Tevreden’ scoorde.

Planon, een onafhankelijke, internationaal opererende softwareleverancier (1.000 medewerkers, 16 landen, 2.400 klanten), kwam in contact met ROMYN met een wervingsvraag. Na het vertrek van een HR-collega en de promotie van een andere collega, was er tijdelijk ondersteuning nodig van een HR Adviseur. We stelden Eva voor als kandidaat en de klik was wederzijds. Eva kon beginnen.

Op volle kracht aan het werk bij HR

Eva werkte in eerste instantie volledig mee op de HR-afdeling. Samen met een collega HR Business Partner was zij verantwoordelijk voor de uitvoering van het HR-beleid in Nederland, Zweden en Engeland. Voor alle belangrijke touchpoints, denk aan onboarding, transitions en offboarding, pakte zij de bijbehorende HR-taken op. Ook vervulde ze de rol van Casemanager voor het lopende verzuim.

Al gauw volgde er een verdieping van haar klus: ze ging ook projectmatig aan de slag.

Eva: “Bij Planon kon ik projecten oppakken die zij zelf steeds vooruitschoven door onderbezetting. Bijvoorbeeld de invulling aan de Jobs in het Planon Global Job framework, de uitwerking van kind-/ouderschapsverlof en het neerzetten van een vitality framework. Ze kwamen er zelf simpelweg niet aan toe.Ik herken dat wel, je schuift iets al gauw op de lange baan als je er te druk voor bent. En ik kon me er echt in vastbijten.

Voor het Planon Global Job framework heb ik veel medewerkers geïnterviewd, job cards gemaakt, die besproken met de managers en samen gekeken hoe we alles in het grotere geheel konden integreren. Voor de verlofregelingen kon ik de wetten induiken en die vertalen naar een helder proces voor de medewerkers. Ik weet dat snel boven water te krijgen, maar als je er niet in thuis bent is het behoorlijk onoverzichtelijk allemaal! Ik kon hierin echt waarde toevoegen en dat voelde heel goed.

Bij Planon voelde ik me ontzettend thuis, doordat ik in een internationale omgeving werkte met een informele cultuur, waar iedereen zichzelf mag zijn en medewerkers echt worden gewaardeerd. Daarnaast mocht ik met een heel fijn HR-team werken – met ontzettend leuke collega’s!”

“Je kunt echt van Eva op aan”

HR Director Teske Schröder is degene die Eva inschakelde in haar internationale team. Teske is verantwoordelijk voor de HR-operatie in Nederland, Groot-Brittanië, Zweden, de DACH-regio en India, en voor het integreren van overgenomen bedrijven binnen de Planon-groep. Met haar team ondersteunt ze het management van Planon in hun HR-verantwoordelijkheid en het creëren van een geweldige werknemerservaring voor alle medewerkers over de hele wereld.

Teske: “Eva heeft al haar werkzaamheden en projecten met een hoog kwaliteitsniveau opgeleverd. Ze is een topper. Ze weet haar weg snel te vinden in een organisatie. Bij Eva geldt: afspraak is afspraak, je kunt van haar op aan. Ze is creatief, volhardend, sociaal en empathisch. Ik beveel haar van harte aan voor andere organisaties!”

Ook een interim ROMYN-kracht nodig?

Heb jij ook zo’n project dat je maar voor je uitschuift? Is iemand voor een wat langere periode met verlof en heb je tijdelijk ondersteuning nodig? Heb je een adviesvraag waar je met focus aan wilt werken of wil je een bepaald proces wat versnellen met een extra paar handen aan boord? Wij kunnen je vast helpen! Neem voor meer informatie en een oriënterend gesprek gerust eens contact op met Eva Kamers.

Publicatiedatum: 09 november 2023

EvaKamer_landscape