FRISSE POMPOENSOEP – MEREL

Ingrediënten (voor 8 personen)
1 kg pompoen
500 ml kokosmelk
4 tenen knoflook
2 stengels citroengras
2 uien
2/3 blokjes kippenbouillon/groentebouillon
6 el verse geraspte gember
(olijf) olie, peper en zout

Bereiding
Snijd de pompoen in blokjes en verwijder het vruchtvlees/de pitjes (schil de pompoen indien gewenst). Kneus de citroengras. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit een beetje olijfolie in de pan, fruit de ui, knoflook, gember. Voeg de pompoen toe en de bouillon blokjes en laat even stoven.
Giet 1,5 liter water erbij (begin met een liter, je kan later meer toevoegen, anders wordt de soep misschien te dun) en 500 ml kokosmelk. Voeg de citroengras toe. Zet het vuur laag en laat half uurtje pruttelen, met de deksel op de pan.
Pureer de soep (klein tipje van Merel: verwijder eerst de citroengras 😉 ) en leng desgewenst aan met water. Serveer met bijv. Griekse yoghurt of zure room, wat citroensap, pompoenpitten, koriander of platte peterselie naar smaak.
Lekker met stokbroodjes met verse hummus!

Eet smakelijk!

Publicatiedatum: 12 januari 2023

pumpkin-6662081__340