Fit de zomer in met de ROMYN Vitaliteitsmaand

Langere wandelingen tijdens de lunchpauze (ook in de regen), stappen bijhouden met stappentellers, meer water drinken, even ’s ochtends bij onszelf inchecken om te ontdekken hoe we ons voelen en wat we nodig hebben, zweten tijdens een spinning les… We hebben ons in de afgelopen ROMYN Vitaliteitsmaand extra ingezet om actiever en bewuster te zijn, zowel tijdens als buiten werktijd.

 

Het doel is niet alleen om tijdens de Vitaliteitsmaand gezonde gewoonten aan te leren, maar ook om deze in onze dagelijkse routine te integreren. Een aantal tips van ons om fit de werkdag door te komen:

 

  • Niet vullen maar voeden (geen snelle suikers).
  • Loop naar de keuken op je werk om je eigen drinken te pakken, zo sta je vaker op.
  • Maak gebruik van pauzes om te bewegen, ga naar buiten!
  • Zorg voor een gezonde lunch met veel groenten en eiwitten om je energieniveau op peil te houden.
  • Als je van jezelf weet dat je te weinig water drinkt op een dag, installeer dan de app Water tracker 😊 En zet dan niet een waterkan klaar, maar loop naar de kraan om je glas te vullen. Heb je ook weer die extra stappen gezet …
  • Neem de tijd om te eten en activeer je herstelstand. Wist je dat je je pas verzadigd voelt na 20 minuten? Door te eten met aandacht zorg je ook voor een verzadigingsgevoel en neem je meer voedingsstoffen op.
  • Probeer een digitale detox door je smartphone een uur voor het slapengaan en een uur na het opstaan niet te gebruiken.

 

Doe met ons mee en ontdek hoe kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken in je gezondheid en welzijn.

Vind je het leuk om nog meer te lezen over Vitaliteit bij ROMYN? Lees dan hier verder.

 

Publicatiedatum: 02 mei 2024

ROMYN Vitaliteit (5)