De eerste opdrachtgever van ROMYN

Senior consultants Daniëlle van Wees en Monique Roelofs kennen elkaar al zo’n 35 jaar. Ze zijn beiden Wageningen University & Research -alumni en bestieren hier nu samen de Inhuurdesk. Dit interne ‘loket’ regelt de inhuur van zzp’ers en interimmers door de wervingsvraag uit te zetten bij verschillende partijen. Zo ook bij ROMYN. Dat deden ze vijf jaar geleden als allereerste opdrachtgever en dat zijn ze de jaren erna altijd blijven doen.


Hoe zijn jullie bij ROMYN terechtgekomen?

MONIQUE : “We kennen Marleen al heel erg lang, nog uit onze tijd bij de Randstad Holding. We waren geen directe collega’s, maar als je in dezelfde regio werkt voel je de verbondenheid wel.”

DANIËLLE: “Marleen was toen al veel te ondernemend voor het uitzendbureau. Ze maakte de overstap naar YER, waar je als het ware een zelfstandig ondernemer in loondienst bent. Die vrijheid had ze nodig en ze heeft het heel goed gedaan bij YER. Wij waren ook echt niet verrast dat ze voor zichzelf ging starten. Een heel logische stap.”

MONIQUE : “Op het moment dat Marleen ROMYN startte, had – den wij (Yacht Inhouse Services BV, red.) de aanbesteding voor Wageningen University & Research (WUR) gewonnen. We wisten hoe goed Marleen is in haar vak en legden dan ook vol vertrouwen de eerste opdracht bij haar neer: een zware onder – steunende managementrol.”

DANIËLLE: “Ze dook erop, bam, eager als ze is. En vulde de positie razendsnel in.”


Wat maakt jullie samenwerking succesvol?
DANIËLLE: “We doen vanwege de aanbesteding zaken met verschillende partijen, maar we willen wel een connectie hebben. Dat hebben we met Marleen, en ook met Liz en Eva, onze ROMYN-contactpersonen. En ook met Anniek, die als interimmer voor WUR heeft gewerkt. Ze zijn heel open en persoonlijk. Het is gewoon ontzettend fijn zakendoen met ze. En ja, ze leveren vaak ook gewoon de beste kandidaten.”

MONIQUE: “Wat we ook gemeen hebben: we worden allemaal gelukkig van mensenwerk, niet van cijfers. Daarbij heeft ROMYN niet alleen goede kandidaten: ze geven veel aan goede doelen, met pro deo werk en donaties. Die maatschappelijke betrokkenheid spreekt ons erg aan.”

 

Hoe is WUR als opdrachtgever?
DANIËLLE: “De universiteit leeft en bruist. Er komt een heel divers publiek en er wordt van alles georganiseerd. We hebben net weer de aanbesteding gewonnen en mogen ons werk de komende vier jaar voortzetten. Daar zijn wij ontzettend blij mee!”

MONIQUE: “Aan alle ROMYN zzp’ers en interimmers op het gebied van Marcom, HR en Support kan ik een interim opdracht bij WUR van harte aanbevelen. Dus lijkt het je leuk om voor de groenste universiteit van de wereld te werken? Geef dit gerust aan bij je contactpersoon bij ROMYN. Wie weet kunnen zij de match maken.”

 

Dit artikel is onderdeel van ons jubileummagazine (zie hier de online versie). Wil je liever een printversie ontvangen? Neem dan contact op met Nicolette te Riele.

Publicatiedatum: 25 maart 2024

wur2.