“Mijn energie ging weer stromen en de juiste baan kwam snel op mijn pad”

Wij werden erg blij toen een van onze klanten het bovenstaande, goede nieuws deelde, na een aantal gesprekken met ROMYNs Liz Mook. Liz is niet alleen organisatiedeskundige, maar ook expert op het gebied van (loopbaan)coaching. Als coach helpt ze klanten persoonlijke doelen te verhelderen en tot oplossingen te komen die helpen die doelen te bereiken.
 

Herontdekken van de richting
Coaching en loopbaan coaching staan in het teken van het (her)ontdekken van een passende en gewenste richting in je (werkende) leven. Mensen kiezen voor coaching op verschillende momenten in hun leven: bij het maken van een beroepskeuze, het aangaan van een volgende carrière stap, het vinden van werk-/privé-balans, maar ook bij bijvoorbeeld ontslag of burn-out.

Liz: “Coaching is een vorm van professionele begeleiding op werk- of persoonlijk vlak in een gelijkwaardige één-op-één relatie van een coach en een coachee. Het geeft je inzicht in wie je bent, wat je wil en hoe je daar komt. Coachees komen bijvoorbeeld bij me met vragen als: ’Ik ervaar veel stress en wil graag begeleiding bij het vinden van een betere werk-privé balans.’ ‘Ik ben niet gelukkig in mijn werk, maar ik weet ook niet wat ik wel wil.’ ‘Wat heb ik nodig om mezelf verder te ontwikkelen?’ ‘Welk type organisatie past bij mij?’ ’Ik loop in mijn werk vaak tegen dezelfde punten aan, waarop ik afknap. Waar moet ik aan werken en hoe pak ik dat aan?’ Bij ROMYN werken we veel samen met ZZP’ers. In gesprekken gaan we antwoorden zoeken op dat soort vragen.”
 

Coaching in de praktijk
Waar een sportcoach of een psycholoog jaren met je aan de slag gaat, is een traject met een (loopbaan)coach een stuk korter. Liz: “Afhankelijk van je persoonlijke vraag varieert het aantal sessies in het coachtraject. We starten met een intake, die duurt vaak 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van wat er speelt. Gemiddeld volgen er bij loopbaancoaching 4 gesprekken van ongeveer 1,5 uur. Bij persoonlijke coaching vinden er meestal 6 tot 8 gesprekken plaats, waarna iemand weer in zijn kracht staat.”

Als het om loopbaan coaching gaat, doorloopt Liz de volgende onderwerpen:

Willen: wat zijn jouw waarden, dromen en jouw passie?
Kunnen: wat zijn de sterke kanten van jou, waar heb je in het verleden goed gefunctioneerd, wat zeggen andere mensen over jouw talenten?
Moeten: wat zijn jouw randvoorwaarden, hoe is je financiële situatie, wil/kun je omscholen? Wat zijn praktische beperkingen?

Daarbij blijft het niet bij praten alleen. Liz: “We doen ook allerlei opdrachten waarmee je jouw Willen, Kunnen en Moeten gaat ontdekken. Daaruit zal een richting voortvloeien die past bij je talenten, dromen en persoonlijke situatie. Op basis daarvan maken we een actieplan, een zogenaamde strategie voor hoe je gaat komen waar je wilt zijn.”
 

Op de goede afloop!
Inmiddels heeft Liz al een aantal klanten begeleid. Zij delen hun positieve ervaring:

“Wat moet ik doen met mijn loopbaan? Nadat ik tijden rond heb gelopen met een knoop in mijn maag, kwam ik bij jou terecht en hielp jij me verder.”

“We zijn een traject gestart waarin jij mij persoonlijk hebt begeleid. Jouw positieve en persoonlijke aanpak hebben me enorm geholpen. Samen hebben we een plan van aanpak gemaakt, dat heeft geleid tot een nieuwe start in mijn loopbaan.”

“De sessies met jou waren warm, persoonlijk, confronterend en verhelderend. Jij maakte voor mij veel zaken duidelijk, door diep van binnen te kruipen en zichtbaar te maken waar mijn gevoel en ambities lagen.”

“Dit was het startpunt van een diep onderzoek waar voor mij een duidelijke richting zichtbaar werd. De energie ging weer stromen en of het zo moest zijn, de baan kwam snel op mijn pad. Dankzij jouw aanpak ben ik nu op de plek waar ik hoor te zijn.”
 

Meer weten?
Sta jij ook op een punt in je carrière of persoonlijk leven, waarin je even richtingloos bent? Of heb je gewoon net even die verhelderende blik nodig op een volgende stap? Neem contact op met Liz en ontdek of (loopbaan)coaching iets voor jou is. Je bent van harte welkom in ons sfeervolle pand in Warnsveld (bij Zutphen).

Publicatiedatum: 02 maart 2023

LIZ