Blog 18: Toe aan de lente

De lente is in zicht. Sjonge! Wat ben ik daar aan toe. ’s Ochtends buiten de dag opstarten met verse koffie. De vogels die fluiten. Het is langer licht. Op de fiets of wandelend naar mijn werk. Een rosétje op het terras. Ik zie uit naar de zonnige april en mei dagen.

De start van 2020

Een intensieve tijd ligt achter mij. Ik startte het jaar 2020 niet al te best. Voelde me oververmoeid en was door fysieke ongemakken niet in staat te sporten. Daarnaast werd in februari mijn broertje onverwacht ernstig ziek en hebben we drie lange weken op de Intensive Care doorgebracht. Goddank is hij aan de beterende hand en gaan de artsen uit van volledig herstel. Na deze roerige weken vertrokken we vorige week vol goede moed naar de sneeuw met ons gezin. Even samen genieten van de rust in de bergen. Ook dat ging net even anders dan gehoopt. Onze zoon brak op dag drie zijn scheenbeen op de skipiste omdat er voor hem iemand viel die hij niet meer kon ontwijken. Arme jongen. Zes weken gips. Arme ik…

Schouders eronder

Zo! Genoeg zelfmedelijden! Ons motto, “het gaat er niet om wat je meemaakt, maar hoe je ermee omgaat”, spookte de afgelopen weken door mijn hoofd. Ik heb besloten de schouders eronder te zetten en uit te kijken naar de lente. Een lente zonder gedoe. Een lente waarin we kunnen genieten van elkaar, gezelligheid, veel sporten en buiten in de natuur zijn.

Waar privé het de afgelopen weken best aanpoten was, ging Wallerbosch Recruitment & Advies als een zonnetje. Opdrachtgevers en kandidaten weten ons steeds beter te vinden. Opdrachten worden succesvol ingevuld. Het is heel erg prettig om betekenisvol te zijn. Succesvol te zijn.

Donatie

Mede daarom hebben we besloten om weer een mooie donatie te doen. Via de Ladies Circle Zutphen, de serviceclub waarvan ik lid ben, kwam ik in aanraking met Stichting Jurk . Stichting Jurk is een stichting die zich inzet voor kinderen die zich geen nieuwe kleding kunnen veroorloven. De missie van deze stichting is een bijdrage te leveren aan het verminderen van de problematiek rondom armoede in Nederland. Geen enkel kind verdient het om een achterstand op te lopen, al helemaal niet omdat een kind nooit nieuwe kleding kan dragen. Het geeft ons veel energie om een deel van het bedrijfsresultaat te kunnen doneren aan de bevlogen mensen achter Stichting Jurk. Deze vrijwilligers maken zelf kleding of kopen deze kleding om het vervolgens aan kinderen te geven die deze kleding zo hard nodig hebben.

Ik hoop dat deze kids met hun nieuwe kleding, net als ik, gaan genieten van de lente. Zonder al te veel zorgen.

Publicatiedatum: 05 maart 2020

donatie stichting jurk