Blog 24: Tijd om stil te staan

November 2020

 

Tijd om stil te staan

COVID houdt ons in haar greep. De nieuwe maatregelen, afgelopen dinsdag aangekondigd door het RIVM, dwingen ons om nog meer stil te staan…

Maar stilstand is, in mijn ogen, zeker niet altijd het spreekwoordelijke ‘achteruitgang’. Stil staan is soms juist heel goed! Het dwingt mij om na te denken. Te analyseren. Tot bezinning te komen.

Mensen die mij kennen weten dat ik van nature erg druk ben. Energiek. Ongeduldig. Daadkrachtig. Ervoor gaan! Dat is mijn primaire reactie. Maar COVID dwingt mij om rust te nemen. Na te denken. Bewustere keuzes te maken. Een zoektocht. Werken aan ontwikkeling. Zelfontplooiing. Maar ook de ontwikkeling van mijn bedrijf. Ik heb besloten dat ik deze heftige Corona periode omarm. Koester.

Mijn werkzaamheden en opdrachten lopen gelukkig door. Dus mijn bedrijf kan blijven groeien. In mindere mate dan ik had gehoopt, maar voldoende. Voldoende om deze Corona periode zonder zorgen door te komen. Daar ben ik dankbaar voor.

Nadenken en sporten

De tijd die ‘over’ is, gebruik ik om na te denken. Veelal tijdens wandelingen door de herfstige natuur. Vaak alleen. Maar soms ook met interim managers, oud collega’s, klanten of andere relaties. Daarnaast sport ik vrijwel iedere dag. Na een dag intensief en gefocust vanuit huis werken is het heerlijk om een uur te rennen, tennissen, zwemmen of wielrennen. Want door het afzien tijdens een uur hardlopen, kom ik tot nieuwe inzichten. Nieuwe ideeën over mijn organisatie. Het aangaan van samenwerkingsverbanden. De kwalitatieve ontwikkeling van de processen in mijn werk. Het gebruik maken van verschillende soorten communicatie. Et cetera.

Ik zie dat mensen in mijn omgeving ook hetzelfde proces van bezinning en analyse doormaken tijdens deze periode. We staan niet meer gefrustreerd in de file. We zijn minder gehaast omdat er eenvoudigweg minder afspraken staan gepland. Er is tijd om stil te staan. Er komt ruimte in onze levens. Ruimte voor ontwikkeling en zelfontplooiing.

Ik pak deze ruimte met beide handen aan!

COVID is niet leuk! Maar ik maak van de nood een deugd.

Wat doe jij?

Publicatiedatum: 05 november 2020

Tijd om stil te staan