Blog 5: Papa

Zondag 3 maart. Ergens in de avond.

Carnaval

Dit weekend vierde ik carnaval in mijn geboortestad Groenlo. Tijdens de bezoeken aan de Achterhoek denk ik veel aan mijn vader. Hij hield van carnaval. Genoot van de dynamiek en de festiviteiten in deze periode. In 2001 werd hij ‘Prins Tonnie de 1e’. Prins Carnaval van de stad Grolle.  

Negen jaar later, in 2010, overleed hij aan de gevolgen van slokdarmkanker. Na een aantal verdrietige en zware maanden moest hij de oneerlijke strijd opgeven. Hij werd slechts 62 jaar oud. Ik ben lang boos geweest. Papa leefde gezond, sportte, rookte niet, was slank en werkte hard. En toch kreeg hij deze slopende ziekte en overleed eraan.

Trots

Maar de boosheid maakte plaats voor trots! Trots ben ik dat hij mijn vader mocht zijn. Veel heb ik van hem mogen ontvangen. Zo gaf hij zijn genen door aan mij. Wat onder andere resulteerde in mijn doorzettingsvermogen, uitstekende geheugen en mijn lange benen. Maar ook de dingen die hij ons leerde: “neem anderen zoals ze zijn”, “heb interesse in jouw naasten”, “toon respect”, “investeer in je toekomst”, “wees zelfverzekerd, je bent perfect zoals je bent”. Maar bovenal gaf hij mij mijn naam. Die naam draag ik met trots. Papa leeft voort in mijn bedrijf. Wallerbosch Recruitment & Advies.

Wat was hij trots geweest op mijn keuze te gaan ondernemen. Gelukkig maakte hij mijn afstuderen mee en glunderde van trots toen ik mijn bul in ontvangst nam. Hij was erbij toen ik mijn man ontmoette en leerde hem kennen. Helaas was hij er niet bij toen ik trouwde, mijn kinderen kreeg en toen ik als zelfstandig ondernemer startte afgelopen maand.  Maar ik weet zeker dat hij vierkant achter mijn beslissing had gestaan. Hij had me geadviseerd bij het maken van mijn keuzes. Met me meegedacht bij het opbouwen van mijn netwerk. Fysiek is hij er niet meer bij. Papa leeft voort in ons. In mij, mijn kinderen, mijn drie broers en hun kinderen. Wederom, wat was hij trots geweest op ons allemaal!

Voor de carnavalisten onder ons. Alaaf!

Voor alle anderen. Geniet van je werkweek!  

Mijn outfit dit weekend. Trots draag ik de button met afbeelding van mijn vader.

 

Publicatiedatum: 04 maart 2019

image