Blog 32 door Marleen: “Superheld”

Vakantietijd. Hét moment om tot bezinning te komen. Proberen de drukte een beetje achter je te laten. Focus op privé. De mensen die je lief hebt. In deze blog zet ik een van die mensen in het zonnetje. Mijn superheld.

“Goeiemorgen Mam! Vandaag nog iets bijzonders gedaan?”. Vrijwel iedere dag bel ik haar even via Facetime. Soms heb ik een vraag of een verzoek. Geeft ze gevraagd én ongevraagd advies. Soms willen de kinderen hun oma even zien. Maar meestal nemen we gewoon de dag even door. Een vertrouwd ritueel. Ik koester het met heel mijn hart.

‘Achter iedere succesvolle man staat een sterke vrouw.’ Zo zegt men. Een beetje achterhaald als je het mij vraagt. Steeds vaker is het de vrouw die net zo succesvol is als haar partner. Sterker nog. Steeds vaker staat er een sterke man (of vrouw) achter een succesvolle vrouw. In mijn geval is het mijn moeder.

Zonder haar was het mij niet gelukt om de zware periode met onze zieke dochter door te komen. Ze reed zes maanden lang iedere zaterdagochtend naar Nijmegen om de hele dag en nacht bij onze dochter te zijn zodat wij even naar huis konden. Zonder haar had ik in 2019 niet de stap naar ondernemerschap durven maken. Als ik aan mijn geluk en succes denk. Dan denk ik aan haar.

Mijn moeder. Een prachtige vrouw. Van binnen én van buiten. Een krachtige vrouw. Ze moest afscheid nemen van haar eerste liefde (mijn vader) én haar tweede grote liefde. Maar bleef positief. Iedere dag staat ze klaar voor haar kinderen en kleinkinderen, haar vriendinnen, familie en buren. Een moeder die op haar 69ste nog altijd werkt in de bedrijven van mijn broers. De lachebek die een praatje klaar heeft. Een vrouw waarmee ik alles deel. Ook mijn angst en verdriet. Ze voelt het aan als ik het even zwaar heb. Dat, tijdens drukke weken op mijn werk, ik thuis kom op dinsdagavond en ze de was heeft gedaan, het huis is opgeruimd en er verse bloemen op tafel staan. Dat mijn kinderen in de vakanties mogen spelen bij oma met hun neefjes en nichtjes. Zodat ik kan focussen op het verder uitbouwen van ROMYN Recruitment. Het gaat namelijk goed! Zo goed dat we graag weer een nieuwe recruitment- en organisatie adviseur willen aannemen. Meebouwen aan ROMYN? Check de vacature op onze vacaturesite.

Mijn moeder. Mijn back-up. Mijn voorbeeld.

Ik kijk uit naar onze jaarlijkse vakantie samen op de Waddeneilanden. Dit jaar verblijven we een weekje in een tent op Schiermonnikoog. Glamping… dat dan weer wel 😊.

Lieve mam. Dank je wel dat je er bent!

Lieve lezers. Heb een fijne vakantie!

Marleen

Publicatiedatum: 26 juli 2021

trees en marleen