Blog 29 door Eva: Vrijwilligerswerk bij de Alles Oké? Supportlijn

Al langere tijd voel ik (Eva) de behoefte om iets te doen voor de wereld. Iets goeds, waar ik niets in materiële zin voor terugkrijg. Daarom heb ik besloten als vrijwilliger aan de slag te gaan bij de Alles Oké? Supportlijn van de Kindertelefoon.

Van jongs af aan heb ik altijd willen presteren, hoge doelen willen bereiken en een ‘dikke’ carrière willen maken. Toen ik stopte met mijn master in Leiden, veranderde dit. Eerder streefde ik naar de hoogst haalbare diploma en de bestbetaalde baan, maar ik ervaarde dat mij dit helemaal niet gelukkig maakte. Voortaan ging ik mij richten op wat mij écht blij maakt. Ik help mensen graag. Dat is de belangrijkste redenen waarom ik HRM heb gestudeerd; ik wil iets betekenen voor anderen. In mijn werk bij ROMYN vind ik dit terug; ik help professionals aan een nieuwe stap en klanten aan een nieuwe collega, waar ze (als het goed is) allebei blij van worden.

Ik zag een bericht voorbij komen over de Alles Oké? Supportlijn van de Kindertelefoon. Dit is een nieuw initiatief voor jongeren tussen de 18 en 24 jaar. Zij kunnen bellen of chatten met Alles Oké? wanneer ze zich niet oké voelen. Dit kan over de meest uiteenlopende onderwerpen gaan. Zo kun je denken aan jongeren die niet lekker in hun vel zitten, problemen op het werk of op school hebben, zich zorgen maken over hun toekomst of vragen hebben die ze niet aan anderen durven te stellen. Ik voelde meteen; hier wil ik deel van uitmaken! Een paar dagen later meldde ik me aan als vrijwilliger. Na een heel fijn kennismakingsgesprek ben ik officieel van start gegaan met het opleidingstraject. Concreet zijn dit 5 trainingen in de avonduren en vervolgens 4 ‘oefenrondes’ op locatie. Best een inspanning naast mijn werk bij ROMYN zou je zeggen he?

Maar ik heb een hele lieve en meedenkende baas (dat woord gaat ze niet leuk vinden haha). Marleen heeft betekenisvol ondernemen hoog in het vaandel staan en heeft mij meteen gesupport om dit initiatief vooral met beide handen aan te grijpen. Zij vindt het belangrijk dat ik de ruimte krijg om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Ik vind het heel erg fijn dat ze mij deze mogelijkheid geeft.

De komende weken wordt even bikkelen, maar ik heb er vooral heel veel zin in. Ik denk dat het enorm veel voldoening gaat geven om jongeren die het nodig hebben een luisterend oor te bieden. Daarnaast kijk ik uit naar de ontwikkeling die ik door ga maken en hoe ik dit weer in mijn werk toe kan passen. De eerste twee trainingen zitten er inmiddels op en beloven veel goeds voor wat er nog gaat komen!

Publicatiedatum: 05 mei 2021

Eva