BEWUSTWORDING

Deze week besteden we aandacht aan de pijler Bewustwording.

Uit onderzoek blijkt dat het grootste deel van ons gedrag (95%) op onbewust niveau gebeurt. We denken dat we bewuste keuzes maken, maar in werkelijkheid is het ons onderbewustzijn dat de keuze al voor ons heeft gemaakt.

Betrap je jezelf weleens op een verkeerde keuze? Ben je sneller moe dan normaal of geef je je grenzen niet goed aan? Weet je niet wat je nou eigenlijk wil in je werk of heb je het gevoel dat je wordt geleefd? Dan kan het goed zijn dat je in deze overprikkelde maatschappij het contact met jezelf een beetje bent kwijtgeraakt. Dat is ook niet gek als je bedenkt dat de telefoon de hele dag gaat, de mail steeds overstroomt, je wordt overladen met informatie en je ondertussen ook nog een leven te leven hebt.

Wat je zou kunnen doen om wat bewuster te worden? Inchecken!
Een tip die Eva kreeg van Robin Stevens tijdens haar opleiding NLP. Inchecken? Ja, gewoon een paar keer per dag (of liever nog ieder uur) even stil staan, 1 keer diep ademhalen en simpelweg voelen hoe je je voelt. Het duurt nog geen 10 seconden, maar je zult merken dat naarmate je dit vaker doet steeds makkelijker met jezelf in contact komt.

Wil je nog een stapje verder gaan? Dan is mediteren wellicht een uitkomst. Uit onderzoek blijkt dat mediteren invloed kan hebben op je hersenstructuur. Door middel van hersenonderzoek is gebleken dat bepaalde hersenstructuren kleiner of groter worden door te mediteren. Dit resulteert in een betere verwerking van emoties, een beter concentratievermogen, een hoger leervermogen, minder last van negatieve emoties en een groter zelfbewustzijn.

Doe je met ons mee?🧘🏻‍♀️

🎙️ Eerst wat meer weten over mediteren? Luister aflevering S3E14 van #METZNALLEN de Podcast, over hoe je kunt beginnen met mediteren en wat het jou zou kunnen brengen.

Publicatiedatum: 16 januari 2023

Sjoukje Geelink (1 van 1)-102