5 redenen om als zelfstandige te werken!

Je eigen werktijden bepalen, lekker verdienen en alleen de krenten uit de pap krijgen… Een beetje gechargeerd, maar een carrière als zelfstandige is zo gek nog niet! Er zijn nog meer voordelen, maar ook verantwoordelijkheden aan het werken op interim- of freelance basis.

Recruiter Wieger Dijkstra is binnen ROMYN je eerste aanspreekpunt, als je als zzp’er voor ons wil werken. Hij somt de voordelen van zzp’en graag even voor je op.
 

1. Een kijkje in heel veel keukens
Als zelfstandige ga je steeds voor een vooraf bepaalde tijd aan de slag bij een van onze opdrachtgevers. Bij elke opdracht leer je weer nieuwe mensen kennen en zo vergroot je je netwerk. Bovendien werk je heel effectief aan je loopbaan: bij elke opdracht breid je – als in een snelkookpan – je kennis en ervaring enorm uit. Op die manier ontwikkel je je niet alleen in de breedte, maar ook in de diepte. En dat komt weer van pas bij je volgende klus!
 

2. Je verveelt je geen moment
Als ROMYN-zzp’er doen we er alles aan om je te plaatsen. De ene keer kan dat bij een international zijn, het andere moment bij een kleinere non-profit. Je werkt als je wilt steeds weer in een andere omgeving, en doet op veel verschillende plekken inspiratie op. Ook leer je omgaan met allerlei verschillende organisatiestructuren en –culturen. Zo word je ontzettend flexibel en veerkrachtig – en voor bedrijven extra aantrekkelijk als medewerker.
 

3. De mogelijkheid om meer te verdienen
We stipten het al even aan: het is lucratief om te interimmen. Als zelfstandige verdien je in de regel meer dan een medewerker in vaste dienst. Je krijgt namelijk per uur betaald. Natuurlijk moet je rekening houden met je eigen verzekeringen en pensioenopbouw, maar als je jaarrond interimt, is je inkomen hoger dan bij een vast dienstverband.
 

4. Belastingvoordelen
Een beetje droog misschien, maar belastingvoordelen maken het zelfstandigenbestaan extra aantrekkelijk. Zo heb je recht op zelfstandigenaftrek en soms op de kleine-ondernemersregeling. Dat zijn aftrekposten die je van je omzet aftrekt (en zo houd je meer loon over). Ook mag je over dingen die je voor je werk gebruikt de BTW terugvragen: opleidingen die je doet om jezelf te ontwikkelen, de koffie die je drinkt onder werktijd, de bloemen op je bureau, de magazines die je leest ter inspiratie en de auto die je voor je werk rijdt bijvoorbeeld. Telt bij elkaar lekker op.
 

5. Baas over je vrije tijd
Soms verwarren mensen freelancen weleens met freewheelen. Het tegendeel is waar, want als zelfstandige werk je tijdens klussen doorgaans meer dan een medewerker in loondienst. Je zult je administratie er namelijk ook nog gewoon naast moeten doen… Maar! Je bepaalt wel helemaal zelf hoeveel vakantiedagen je opneemt en wanneer je je vakanties plant. Er is niemand die je tegenhoudt om die mini-sabbatical van drie maanden te nemen, zelfs in piekperiodes. En je kunt gerust zes weken zomervakantie nemen – daar plan je je opdrachten toch gewoon lekker omheen?
 

Kom je ook bij ROMYN werken als zzp’ er?
Wil je meer weten over werken op interim- of freelance basis voor ROMYN? Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn als interim professional? En wil je alles horen over alle bijkomende voordelen als je via ROMYN werkt als zelfstandige?

Neem dan eens contact op met Wieger – hij zal het eerste oriëntatiegesprek met je hebben en je meer vertellen over zzp’en via ROMYN.
Mocht dat jullie allebei wat lijken, dan maak je kennis met Anne Bos en Marleen Wallerbosch, en gaan we kijken hoe we onze samenwerking verder gaan invullen.

Graag tot ziens!

Publicatiedatum: 24 april 2023

Wieger Dijkstra