Home / Advies

Advies

Wij helpen opdrachtgevers succesvol te zijn en blijven: met werving & selectie, interim management én organisatieadvies. Wij helpen organisaties zo neer te zetten dat het wérkt – ook als wij weer weg zijn. Maar: we ondersteunen waar dat gewenst is ook in de uitvoering.

 

ROMYN doet het anders

In de afgelopen jaren is ROMYN geëvolueerd van sec opdrachtnemer tot volwaardig adviseur en sparringpartner. Regelmatig hebben we ervaren dat de recruitmentvraag die we krijgen, niet de daadwerkelijke vraag is. Nu zouden wij kunnen zeggen: shoot en run. We beantwoorden de vraag, putten uit ons sterke netwerk aan goede vaste, tijdelijke en interim kandidaten die graag aan de slag gaan, en gaan weer door.

 

Vraag achter de vraag

Dat past alleen niet bij hoe wij werken, wij willen liever een oplossing bieden die ook op de langere termijn nog werkt. Ook in de volgende conjunctuur. Steeds vaker, en zeker bij klanten met wie we echt al een persoonlijke relatie hebben opgebouwd, kijken we naar de achterliggende vraag. We graven een laag dieper en kijken naar wat er werkelijk speelt. Is dat wat de klant ons vraagt wel daadwerkelijk het probleem?

 

De medewerker aan de basis van alle waarde

Ons advies begint bij de start van de Value Profit Chain: de medewerker, de core van je bedrijf. Immers: medewerkerwaarde leidt tot klantwaarde leidt tot financiële waarde. Onze ervaren adviseurs weten hoe ze medewerkers moeten activeren tot waardecreatie, in een wederkerige samenwerking met leidinggevenden, management en/of eigenaars-directeuren. Bij ons advies volgen wij de employee lifecycle:

  1. Bewustwording door arbeidsmarktcommunicatie en employer branding
  2. Kwalitatieve instroom door strategisch recruitment, professionele onboarding en traineeships
  3. Retentie en ontwikkeling door cultuuroptimalisatie, talentontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en (loopbaan- en team)coaching. Lees hier meer over vitaliteit bij ROMYN
  4. Uitstroom wanneer er geen goede fit meer is, ondersteund met carrierecoaching en exitgesprekken

 

De oplossing voor het probleem

Is jouw vraag misschien ook niet de vraag? Vermoed je dat er een andere vraag achter schuilt? Neem gerust eens contact met ons op. Graag verkennen we jouw probleem vrijblijvend en helpen we daarna desgewenst je bij het verder ontrafelen. Dat is best spannend en het vraagt een flinke dosis reflectievermogen.

 

Voorbeelden uit onze praktijk

  1. Een opdrachtgever komt elk kwartaal langs met vacatures binnen hetzelfde team: hoe kan dit? Waarom is deze capaciteit nodig? Hoe is het verzuim en verloop? Is een andere oplossing niet duurzamer?
  2. Een opdrachtgever krijgt een bepaalde vacature maar niet ingevuld: ligt het wel aan de vacature? Of is er misschien aan de hand met het salarishuis, de bedrijfscultuur of het werkgeversimago?
  3. Door een reorganisatie is er veel onrust binnen een team en er dreigt verloop – er is extra capaciteit nodig: wat kunnen we doen om de onrust weg te nemen?

 

Durf jij in de spiegel te kijken en open met ons in gesprek te gaan? Neem gerust eens contact met ons op, dan maken we graag eens kennis. Jet is hiervoor je eerste aanspreekpunt. Mochten we samen aan de slag gaan, weet dan dat er naast Jet een vakkundig team aan ROMYN-experts voor je klaarstaat.